Как да предотвратим появата на пигментни петна върху кожата

1
191
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

Горещите летни дни неудържимо ни привличат към морето, екзотичните плажове и разхлаждащите басейни. Или към красивите планински курорти. Всяка свободна минута предпочитаме да прекараме в разходки под ярките лъчи на слънцето. Мечтаем за шоколадов тен и упорито се трудим върху неговото постигане. Често обаче козметиката, която използваме, не защитава нашата кожа, а по-скоро нанася сериозни вреди върху нея. Една от тях е появата на пигментни петна върху лицето и по тялото. Причините за тяхното образуване са различни – излагане на пряка слънчева светлина, неподходяща козметика, някои приемани медикаменти.

Известно е, че цветът на кожата се определя от способността ѝ да произвежда меланин, която е генетично заложена. Възможно е обаче външни фактори, в известна степен да повлияят и върху произвежданото количество на този пигмент. Такива могат да бъдат слънчевите лъчи, които стимулират производството му, хормонални промени, некачествена козметика, някои заболявания и други. Когато това количество се натрупа неравномерно в определени участъци от кожата, се наблюдава промяна на цвета ѝ. Изменението варира от леко потъмняване до по-наситени тъмни петна. Обикновено първоначално ги забелязваме в зоната на околоочния контур.

И така, възниква естественият въпрос – как можем да се предпазим от появата и разпространението на пигментни петна по кожата? Biologique Recherche има няколко терапии за лице, които са напълно достатъчни тенът да бъде изравнен и тъмните петна – премахнати.  Друга възможност е чрез използване на естествени продукти и съставки, които успокояват кожата и трайно предотвратяват появата на нови петна върху нея. Някои козметични процедури и продукти също могат да ви помогнат да се справите с проблема и да се радвате на красива и сияйна кожа, дори и под лятното слънце.

Използване на слънцезащитни продукти и подходяща козметика

Независимо дали сте около морето, басейна или се разхождате сред природата, слънцето е изключително силно и може да причини както изгаряния по кожата, така и образуването на хиперпигментация. По този причина винаги носете слънчезащитен лосион със себе си. Изборът на подходяща козметика се определя в зависимост от типа на кожата. Колкото по-светла е тя, вероятността от възникване на проблеми и зачервявания вследствие на UV лъчите се увеличава.

За да освежите и хидратирате кожата, използвайте висококачествена козметика, която съдържа естествени и подхранващи съставки. Такава например е серията Pigm 400, продукти на марката Biologique Recherche, които освен че регенерират и хидратират, основно действат срещу пигментните петна и защитават лицето от тях.

Не забравяйте – бъдете разумни, когато се излагате пряко на слънце поради още една причина – освен да навредят на кожата, ултравиолетовите лъчи могат да повлияят и на очите, които са особено чувствителен към светлината орган.

Водата – истинско спасение за кожата в горещината

Добрата хидратация на тялото го предпазва от дерматологични проблеми. Водата е основна съставка на човешкия организъм, а в частност и на кожата, благодарение на която той функционира правилно. За премахване на упоритите тъмни петна се препоръчва редовен прием на вода, напълно изчистена от бактерии, примеси и хлор. Подходящ продукт е алкалната питейна вода Kangen, която е с богато съдържание на антиоксиданти. Тя влияе тонизиращо на кожата и ускорява биологичните процеси в организма. Пречистената и обогатена вода Kangen доставя на клетките много повече жизненоважни хранителни вещества, минерали и витамини. Хидратацията като цяло помага на тялото да се зареди с енергия, предотвратява умората и изсушаването на кожата. По желание, към чашата с вода може да прибавите и резен лимон. Така ще си приготвите освежаваща лятна напитка.

Редовна физическа активност през лятото

Тренировките са идеални за поддържане на стройна фигура и безупречен външен вид. За да се сдобиете с така желаната визия и самочувствие, добре е да се откажете от вредните навици и да прекарвате повече време навън сред природата или във фитнес залата. Учудващо е как, докато тренирате, всъщност помагате на вашия организъм в процеса на детоксикация и поддържане на здрава имунна система. Упражненията понижават стреса, намаляват нивата на кортизол и правят кожата по-стегната и гладка. Редовните спортни активности ограничават разпространението на хиперпигментация и изчистват несъвършенствата по кожата.

Придържайте се към балансирана и здравословна диета

Храните и напитките, богати на захари, вредят на кожата и на целия организъм. Консумирайте повече пресни плодове и зеленчуци, които съдържат витамините А, С и Е, или храни с Омега-3 мастни киселини. Лятото е идеалният сезон за целта. Липсата на тези елементи в организма може да бъде причина за преждевременно стареене на кожата и да провокира образуването на пигментни петна. Горските плодове са изключително богати на витамин С и също помагат в борбата с неприятните кожни петна.

И не забравяйте – ако вашите дерматологични проблеми са по-сериозни, трябва незабавно да посетите специалист и да не прибягвате до самолечение, защото може се окаже фатално за здравето на вашата кожа. При по-силна чувствителност винаги използвайте продукти, направени от естествени съставки, без примеси и оцветители. Полагайте ежедневни грижи за вашия организъм, защото така ще бъдете здрави, щастливи, пълни с енергия и със заслужено самочувствие.

Последни публикации в блога

Тренировката във фитнес залата е строго индивидуална при всеки човек. Някои предпочитат да съкращават времето за спорт и практикуват високо интензивна тренировка с много силово натоварване. Други са привърженици на по-леките упражнения с Горещите летни дни неудържимо ни привличат към морето, екзотичните плажове и разхлаждащите басейни. Или към красивите планински курорти. Всяка свободна минута предпочитаме да прекараме в разходки под ярките лъчи на слънцето. Мечтаем за В разгара на лятото ви пренасяме на едно от най-екзотичните и красиви местенца по света, а именно Хавай. Загадъчните и необятни плажове привличат хиляди туристи годишно. Бурните сини вълни, невероятните залези на слънцето Днешното забързано ежедневие предполага все по-честа консумация на нездравословни храни и напитки. Приемът на по-голямо количество въглехидрати и мазнини трябва да се извършва с мярка и ясно съзнание колко често човек може да Или как в Este Fitness & SPA  ще се погрижат за здравето и красотата ви във всичките им аспекти Всеки от нас е чувал различни твърдения по повод полезните качествата на водата Ритуалите за красота са сред любимите занимания на представителките на нежния пол. Когато става въпрос за външен вид и разкрасителни процедури, жените винаги са готови да експериментират. Векове наред дамите намират начин да Фитнес тренировките изискват постоянство и отдаденост. Поддържането на стройно и стегнато тяло не включва безразборно хранене и мързелуване. Обикновено зимата е сезонът, когато сме най-мотивирани да започнем да тренираме, защото времето навън е В днешно време общоприетите стандарти за женска красота често влияят върху самочувствието и емоционалното състояние на нежния пол. Причината е, че привлекателността все по-често се свързва с определени размери на тялото или с В днешното забързано ежедневие имаме безкрайно много задачи, постоянно сме в движение или се лутаме в различни посоки. Често планираните през деня дейности въобще не се осъществяват, защото липсва достатъчно време за изпълнението