Плоскоземецът Майк Хюз пак ще се самоизстреля с ракета

1
185
Добави коментар
redbul80
redbul80

Лудия Майк Хюз позира пред ракетата си. Photo credit : MadMikeHudges.com

11 август 2019 г. 09:40 ч.

Светослав Александров. Лудия Майк Хюз продължава да се стреми към космоса, небесната твърд или по-скоро към наградата „Дарвин“. Чудакът, който се самоизстреля през март 2018-та година и даже оцеля след полета си, планира да лети отново.

Първият опит за нов полет е предвиден най-рано за днес. Този път обаче надали ще има излъчване на живо – Хюз е продал правата си на Science Channel за излъчване на документалния филм Homemade Astronauts. Премиерата на филма ще е през 2020-та година и в него ще се разказва за хора като Лудия Майк, който искат да направят свой собствен космически кораб.

По време на днешното изстрелване Хюз ще трябва да достигне до 1 500 метра височина. Напомням на читателите, че при предишната мисия ракетата му летя едва до 500 метра. Разбира се, ако новата цел бъде постигната, това все още няма да е достатъчно, за да се види дали Земята е плоска. Хюз все пак планира да някой ден да премине международната 100-километрова граница, която условно обозначава края на земната атмосфера и началото на космоса. За тази цел ракетата на Лудия Майк ще бъде изведена в стратосферата с балон, след което двигателят ще се запали, за да може да се достигне по-голяма височина. 

За повече информация: Mad Mike Hughes

https://www.space-bg.org/

https://www.cosmos.1.bg/