Той имаше голям задник каза Мойс за Магуайър

2
106
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Шотландецът признава, че е знаел за потенциала на защитника по време на престоят си на Олд Трафорд, но твърди, че никога не е имало шанс да  подпише с него. Дейвид Мойс твърди, че Хари Магуайър е „имал голям задник“, след като го е гледал как играе, докато е бил мениджър на Манчестър Юнайтед, но настоява, че е избрал да не се опитва да подпише с него, тъй като вече е имал достатъчно централни защитници в клуба.

Очевидно, че на фона на рекорденият трансфер през това лято, Червените дяволи са можели да купят бранителя струващ им сега 80 милиона паунда (96 милиона долара) преди няколко години за много по-малко пари.

Говори  се, че Мойсе  отказал възможността да подпише с Магуайър само за 4 милиона лири, когато беше натоварен със задачата да наследи сър Алекс Фъргюсън на Олд Трафорд. Шотландецът признава, че е наясно с потенциала на бившия футболист на Шефилд Юнайтед, но настоява, че докато  го е гледал на живо, той не е чувствал, че има нужда да го купува по това време.

Мойс каза на talkSPORT: „Не се опитахме да го привлечем, но по това време го набелязахме. „Бях много наясно с играчите в по-ниските лиги и имах добра кариера, като ги изведох до Евертън – независимо дали това е Тим Кейхил или всички, които развихме през годините.

– Хари Магуайър беше друг, който познавах. Той игра срещу Престън Норт Енд у дома в мач от Лигата, а аз го гледах и си мислех, че играе наистина добре, но по това време беше наистина голям – имаше голям задник. Помислих си: „Боже, колко голям може да стане Хари“, защото по това време той беше сравнително младо момче.

„За да бъда честен, той изглежда в страхотна форма и изобщо не се е променил. Когато отидох в Юнайтед, имахме [Неманя] Видич, Рио [Фърдинанд], Джони Евънс, Майкъл Кийн, Фил Джоунс, Крис Смоулинг, така че за нас да отидем и да купим още един млад централен защитник не беше най-важното нещо, от което се нуждаехме тогава.

„И Хари Магуайър трябваше да продължи своето пътуване. Понякога играчите се нуждаят от пътуването, за да стигнат до мястото, където трябва да отидат. Може би тогава е имал трудности.“

Пътуването на Магуайър от Шефилд до Манчестър го отведе през Хъл и Лестър. Той получи шанса да направи своя дебют за  „Червените дяволи“ в началото на уикенда на сезона във Висшата лига 2019-20 и хвана окото при победата с 4: 0 над Челси.

Пол Погба беше друг от тези, които направиха показателен принос за отбора на Оле Гунар Солскяер, като Мойс счита, че е наложително полузащитникът, който продължава да бъде свързан с преминаване в Реал Мадрид да бъде задържан на „Олд Трафорд“. Той добави за проблемният победител от Световното първенство: „Мисля, че Манчестър Юнайтед трябва да задържи Погба, защото той е един от най-добрите играчи в света.

„Той има наистина добри способности. Може би просто му трябваше малко време, за да уреди живота си. Мисля, че е тревожно заради начина, по който той или неговият агент излязоха и казаха, че иска да се премести отново. Но ако погледнете полузащитата на Манчестър Юнайтед в Неделя, това, че нямат Пол Погба, би ги направило много по-слаби.“

Източник

Навигация