Спорно съдийство и късен гол изхвърлиха ЦСКА от Лига Европа

1
134
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

ЦСКА отпадна в третия квалификационен кръг на Лига Европа. „Армейците“ отстъпиха с 0:1 на „Зоря“ Луганск в реванша между двата тима. В първата среща двата тима не се победиха, завършвайки наравно 1:1. „Червените“ обаче могат да имат сериозни претенции към съдийството, тъй като тази вечер за тях не бе отсъдена дузпа, а играха и с човек по-малко от 22-рата минута заради червен картон на Иван Турицов.

Още в четвъртата минута домакините трябваше да извършат принудителна смяна. Топката удари в главата и той се строполи на терена. Наложи се да бъде изнесен с носилка, а на негово място се появи Чеберко.

В 22-рата минута ЦСКА остана с човек по-малко в заплетена ситуация. Кристиян Малинов стреля към вратата на „Зоря”, топката се отби от ръката на защитник в бяло. Съдията не реагира, а в последвалата контраатака Иван Турицов спря излизащия сам срещу вратаря нападател на домакините и беше изпратен по-рано към съблекалнята.

Това не демотивира футболистите на ЦСКА. Минута по-късно Занев центрира към Евандро, който стреля опасно, но вратарят изби.

Второто полувреме също започна с натиск на гостите. Соу опита удар с глава, но неточно. Последва и изстрел от границата на наказателното поле, но отново вратарят улови.

В 73-ата минута Кристиян Малинов се ориентира отлично в наказателното поле на „Зоря” и стреля мощно към вратата. Шевченко обаче беше на мястото си и запази нулевото равенство.

Влезлият като резерва Митко Митков също опита късмета си към края на мача. Силният му шут обаче излезе в аут.

В 89-ата минута домакините контраатакуваха и стигнаха до попадение чрез Назрий Русин. Той обаче свали фланелката си при радостта след гола, за което получи втори жълт картон и численото равенство бе възстановено.

До края „Зоря“ удържа крехкия си аванс и продължава към плейофите на Лига Европа, където ще се сблъска с испанския „Еспаньол“. ЦСКА пък отпада от евротурнирите.