Сенници и перголи

2
157
Добави коментар
demagbg
demagbg

Сенници – приложение

Сенниците не просто предпазват от слънце, те придават на фасадата онзи кокетен вид, който привлича погледите на минувачите към дома, магазина, бистрото или ресторанта Ви.
Тентите намират приложение в засенчването на прозорци, балкони, тераси и пространства пред дома или заведението, ако бъдат монтирани върху специална стойка можете да ги поставите, където пожелаете.
Все пак важно е да подчертаем, че те изборът им трябва да бъде съобразен с характеристиките на мястото – пространство, изложение, етажност.

Касетъчни, моноблок, падащо рамо – много разновидности и модели. Независимо на кой вариант ще се спрете, сенникът ще бъде истинско бижу на фасадата.

В зависимост от приложението можем да ги разделим на сенници за тераса, за прозорци, за двор и за засенчване на големи площи (перголи).

Сенниците за тераса са най-разнообразни. На балкона можем да монтираме почти всяка тента. Изборът зависи от вкуса и бюджета.
За балкон на висок етаж или ветровита тераса почти задължително е тентата да е моторизирана и оборудвана с датчици, които да я прибират при по-силни пориви на вятъра.
В случай, че този вариант надхвърля бюджета Ви, съветът ни е да изберете познатия балконски сенник.
Достатъчно надежден, защото е захванат и за бетонния таван и за парапета, което го прави по-устойчив.

Сенници – мнения

Изборът да на сенник е в голяма степен естетически. На този тип се спират хора със специално отношение към визията на сградата.
Важно е тентата да подхожда на фасадата, но много по-важно за Вашия комфорт е да е достатъчно здрав.
За непрофесионалистите това означава солидна конструкция и дебел и плътен акрилен плат по възможност с UV защита. Други характеристики на качествените платове са :

Сенници – цена

Цената на сенниците зависи основно от вида и качеството на влаганите компоненти.
Demag.bg предлага избор от сенници с доказани качества и разнообразие от цветове и разцветки в три колекции – Breza, PARA, DAS.
Препоръчваме да се спрете на плат от колекцията PARA Tempotest ® – висок клас акрилни платове за слънцезащита.
С избора им получавате 100% качество, 100% стил, 8 години гаранция за плат с UV защита и тефлоново покритие, което препятства проникването и задържането на мърсотия и избледняване на цвета.

Сенници – монтаж

Сенниците се монтират на стена или таван, освен в случаите, когато се използва носеща стойка. Повече информация за монтажа на всеки вид сенник можете да намерите в инструкцията за монтаж.