Какво е винилова подова настилка на Quick Step?

2
286
Добави коментар
ParketenSviat
ParketenSviat

Виниловите подови настилки или т.н. LVT за повечето от вас са познати като PVC подова настилка. Подобно на ламинираните паркети, LVT настилките се състоят от няколко отделни слоя, като всеки един от тях придава различно качество и характеристики на пода.

За разлика от повечето винили, в магазините на Паркетен Свят ще откриете LVT луксозни винилови настилки на реномирани производители (Quick Step) и др. с доказан произход и гаранция.

Водоустойчиви ли са LVT-тата?

Факт е че всички LVT настилки на Quick Step са напълно водоустойчиви и са подходящи за поставяне в мокри помещения, кухни и дори бани. Всеки декор винилова настилка съдържа общо 5 слоя като всеки придава различно качество. За да бъде винила устойчив на вода, тайната се крие в третия слой или т.н. „удароустойчива винилова сърцевина“. Благодарение на нея се намалява нивото на шум и сърцевината осигурява комфорт и издръжливост. Сърцевината се състои основно от PVC с добавени пластификатори, който добавят гъвкавост и мекота на винила. Всички добавени пластификатори не съдържат фталати и са на биологична основа.

Как изглежда виниловата подова настилка?

Краткият отговор е – всякак? Благодарение на 2-рия декоративен слой вашата винилова подова настилка може да бъде с визия на истинско дърво, каменна структура или да имитира мраморна плочка. Всеки един дизайн на винилите на Quick Step е специално разработен за бранда с изключително реалистичен ефект. За разлика от повечето китайски винили, LVT декорите на Quick Step са с високо ниво на матиране, което премахва пластмасовия облик на декорите.

Удоволствие от всяка стъпка – по тиха от всякога

Ходенето по виниловите декори на Quick Step е истинско удоволствие – топло, меко, а естествения вид приковава погледа! Случвало ли Ви се е да бъдете разсеяни от шума на дамски токчета и скърцането на столове от тяхното местене по пода? Време е да забравите за това. Благодарение на удароустойчивата винилова сърцевина, която поглъща голяма част от шума и в допълнение със специално разработената за LVT подложка Quick Step Basic, нивото на шума намалява (19DB).

Монтаж

Изключително лесни за поставяне, чрез патентованата клик система UNICLIC MULTIFIT. Важно условие за монтажа е че основата трябва да е равна и добре нивелирана. Луксозните винилови настилки без проблем ще обновят всяко помещение.

Като плюс е фактът, че лесно може да бъде премахната и повторно да се използва. А хоризонталната и вертикална блокировка предотвратява разлики във височините и появата на отворени фуги.

Ако търсите красив и устойчив под, който да ви вдъхновява и отговаря на Вашите изисквания за комфорт, то със сигурност луксозните винилови настилки на Quick Step са правилният избор!