Какво бебешки обувки за прохождане да изберем

1
292
Добави коментар
MariaPetrova99
MariaPetrova99

Бременността ви е преминала благополучно, коликите вече са приключили, зъбките вече не са толкова сериозен проблем, а бебочето ви вече лази и се ориентира добре в дома ви. Сега е време за най-хубавото – прохождането.

Това е един от най-важните моменти в живота на всеки човек. То не настъпва при всеки по едно и също време, но най-често се случва в периода около годинка. Повечето педиатри и ортопеди препоръчват бебчето да прохожда босичко, но според нас важен е балансът. Точно заради това ние се спряхме на бебешки обувки за прохождане при отглеждането на нашите дечица. Да, те не ги носеха постоянно, вкъщи винаги ги пускахме боси. Но разбира се, това няма как да стане в парка, нали? Важно е обаче, тези обувки да не са случайни.

Не е добре да пестите пари точно за тях, но пък и не си мислете, че когато вземете нещо скъпо, то непременно е най-доброто. Съблюдавайте за използването на висококачествени материали, но също така имахте предвид, че първите стъпки с обувки трябва да са такива, че децата да се чувстват сякаш са боси. Педиатрите препоръчват първите обувки на бебето да бъдат с цип, връзки или регулиращи се и самозалепващи се ленти. За удобството на бебешкото краче е важно езикът на обувката да e добре прилепнал към глезена му. За да предпазим малките палавници от прекомерно изпотяване и протриване на крачетата е важно бебешките обувки за прохождане да бъдат изработени от подходящи материи като естествена кожа, еко кожа и велур.

Повече за изборът на бебешки обувки за прохождане можете да видите в тази статия.

Следващият момент след като вече бебечето е проходило, то се нуждае от хубави детски пантофи за вкъщи. Там също много трябва да внимавате, въпреки че задачата ви вече е доста по-лека. Тук вече трябва да имате преди всичко комфорта на вашето бебче, което вече пораства. Пантофите трябва да са леки, лесни за употреба и задължително със стабилна подметка срещу подхлъзване. И докато подметката трябва да е здрава, материалите, от които са направени оантофите трябва да са много меки, за да не се наранява кожата на детето.

В случай, че имате нужда от това да разгледате подходящи модели можете да разгледате тук.