Булдог умира 15 минути след смъртта на собственика си

19
167
Добави коментар
miro.kamenov.7
miro.kamenov.7

Булдог умира 15 минути след смъртта на собственика си. В историята има много примери за кучетата, които са били толкова невероятно привързани към стопаните си, че не са могли да преживеят смъртта им.

Те отказват храна и вода, ходят на гробището и лежат на гроба на собственика си, след което самите те умират. Понякога дори усещат наближаващата смърт на собственика си от разстояние (Xzona.biz).

Вероятно най-известният пример за мъката по стопанина, е с булдогът, собственост на лорд Карнарвон (Джордж Хърбърт, 5 граф на Карнарвон), който заедно с Хауърд Картър (Howard Carter) открива „прокълнатата“ гробница на Тутанкамон.

Когато няколко години по-късно Карнарвон умира в Кайро, булдогът му, който по това време бил в неговото имение в Лондон, завил силно, след това паднал и умрял.

Неведнъж парапсихолозите са се чудили, дали е възможно да се установи такава фина духовна връзка между куче и неговия собственик, че кучето да усети смъртта на човека, дори да е много далеч от него.

Все още няма отговор на този въпрос, разбира се. Но, преди дни, за пореден път, се случи нещо, което потвърждава наличието на много силна връзка между собственика и неговия домашен любимец.

Стюарт Хатчинсън и Ниро

През 2011 г., 25-годишният шотландец Стюарт Хатчинсън разбира, че има злокачествен тумор в мозъка. Той се подлага на химиотерапия и други лечения. След това има рецидиви два пъти, през 2014 г. и 2018 г.

През 2018 г., всичко става толкова сериозно, че метастазите започват да се разпространяват вече в костите. Месец преди смъртта си, Стюарт моли лекарите за разрешение да се прибере у дома, за да умре спокойно там, със съпругата си и любимия си 2-годишен булдог – Ниро.

Стюарт умира на 11 август 2019 г., а 15 минути след това, съпругата на Стюарт намира булдога Ниро да лежи едва жив на пода. Когато кучето е отведено във ветеринарна клиника, лекарите установяват, че той има внезапно „нараняване на гръбначния стълб“. Скоро след това Ниро умира.

Майката на Стюарт казва пред журналисти:

„Имахме три кучета, но Стюарт особено обичаше Ниро. Те наистина бяха неразделни. Даниел (съпругата на Стюарт) е с разбито сърце, заради загубата и на двамата.“