Кметицата на Крумовград: Бойко Борисов е като Хаджи Димитър

1
145
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

„Гледай какви съоръжения!“, с тези думи от джипа си Бойко Борисов пристигна на Ада тепе, където, заедно с финансовия министър Владислав Горанов и председателя на парламента Цвета Караянчева присъства на откриването на рудник за добив на злато и сребро.

Рудникът е първият, който се открива в България за последните 40 години.

Борисов поздрави първо кмета на Крумовград Себихан Мехмед с думите „По протокол, кметът е най-важен“, предаде 24rodopi.com.

Премиерът посочи, че е останал очарован от парковете, които са изградени в Крумовград. На свой ред Себихан Мехмед каза „всичко е благодарение на държавата“.

Преди самото откриване кметът Мехмед покани Борисов и другите на обща снимка и обясни, че премиерът е като Хаджи Димитър.

Средна заплата от 2000 лв. до 3000 лв. ще се дава на човек в новия рудник „Ада тепе“, а по 200 човека ще бъдат на работа на една смяна, стана ясно при пристигането на премиера.

В рудника канадската компания „Дънди Прешъс Металс“ е инвестирала над 160 млн. долара.

Преди откриването на рудника областният управител Никола Чанев запозна Бойко Борисов с проекта за Индустриална зона, която ще се изгради за затвореното летище в Кърджали. Проектът е на стойност 72 млн. лева. Индустриалната зона ще се простира на 105 декара, а вече има интерес от турски и германски компании.

„Пистата на летището в Кърджали трябва да остане за хеликоптери. За да могат да кацат инвеститори“.

Това каза, докато управлява джипа си, премиерът на областния управител, по пътя до Ада тепе. Разговорът им бе предаван на живо във фейсбук профила на министър-председателя.