Как да се справим с насекомите-вредители у дома

4
269
Добави коментар
seoslav
seoslav

Борбата с вредителите в жилището често е неблагодарна и не носи особено големи резултати

Не е нужно да имаме фобия от насекоми, за да се погрижим за тяхното изгонване от дома. Повечето от тях носят някои вреди, не са само неприятни за съвместно съжителстване.

Ако в момента се сблъсквате с мравки, хлебарки, пеперуди или други инсекти, опитайте няколко природни метода да се справите с тях. Имайте предвид, че резултатът може да не е гарантиран, а борбата да се окаже изключително неблагодарна.

При такива случаи директно се обърнете към професионална фирма, която ще ви помогне да се разделите за дълго или дори завинаги с тези животински представители. Освен, че насекомите ще бъдат унищожени, само така ще вземете мерки за предпазването от следващо проникване в апартамента ви. Препаратите, които се използват са съвременни, осигуряват бърз ефект и продължителна гаранция, че няма да се срещате скоро с вредителите.

Ако все пак искате да опитате някои средства, преди да се доверите на услугите на специалистите, ето какви са вариантите:

Етерични масла

Свойствата на маслата са безспорни, веднъж заради силната им миризма и втори път, защото някои видове успешно дистанцират насекомите. Сред тези етерични извлеци са лавандулата, ментата, кедърът и лимонената трева. Може да си приготвите разтвор от масло, оцет и вода и да пръскате навсякъде, откъдето те минават или са се приютили неканени.

Сол, канела или утайка от кафе

И трите не се славят с извънредни постижения, но са традиционно използвани, когато се сблъскаме с мравки или хлебарки в къщата. Може би различните популации имат своите предпочитания към определени аромати и те не съумяват да ги прогонят. Това е по-скоро в кръга на шегата, но вие сте длъжни да опитате всичко, за да се лишите от присъствието им.

Чесън, оцетен разтвор и черен пипер

Чесънът може да бъде заместен и с лук, или да смесите всичко, за да обезвредите тотално насекомите. Предполага се, че тази комбинация би трябвало да отблъсне далеч гадинките. Направете по-концентриран разтвор, който може да допълните и с лют червен пипер, стига да разполагате с него.

Обелки от краставици

Може би не знаете, но краставицата е естествен репелент, особено срещу хлебарките. Те не понасят свежестта на този зеленчук, а във всеки дом може да се намери достатъчно количество от него. Освен обелките, бихте могли да използвате и резенчета, които да подредите, където сметнете за добре из жилището.

Борна киселина

Препаратът не е токсичен за хората, употребата му е лесна и безопасна. Попитайте в аптеките как да боравите с него, но и да пропуснете, се изисква единствено да наръсите прахта в заподозрените участъци.