Метални керемиди

1
210
Добави коментар
tankoooo
tankoooo

МЕТАЛНИТЕ КЕРЕМИДИ представляват профилирани метални листове с определена шарка наподобяваща познатите керемиди тип „Mизия“. […]Виж ощеМетални керемиди Arad Optima е иновативен и уникален продукт за покрив. Изработени са от най-високо качество на ламарина […]Виж ощеМетални керемиди GERMANIA се характеризират с висока устойчивост на износване,замърсяване и корозия. […]Виж ощеМодел JANOSIK – Яношик (бг) – кръстен на полския Робин Худ  – привлича вниманието с уникалния си вид, напомнящ на традиционните дървени шиндли. […]Виж още Състав и структура

МЕТАЛНИТЕ КЕРЕМИДИ представляват профилирани метални листове с определена шарка наподобяваща познатите керемиди тип „Mизия“. Изходният материал е висококачествена тънколистова стомана с дебелина 0.5 мм, еднородна по химичен състав и механични свойства, покрита с цинков слой – 275 гр/м2 и полимерно покритие – 25 µ.

Преимущества:

Преимуществата на качествените метални керемиди се формират в следните етапи:

1. Прокат – неговият химичен състав и зависещите от това механични свойства, необходими за по нататъшното филтриране.

2. Галваничната обработка на стоманата Zn – нейна защита от корозия.

3. Качеството на полимерното цветно покритие и неговата дебелина.

Ето защо фирма Рууф КЪМПАНИ използва стомана от известни немски и италиански компании: Thyssen Krupp, Eko Stahl, Марчегали и др., нивото и качеството на които е неоспоримо високо!

Металните керемиди са много здрави, не се нуждаят от почистване и с годините не губят устойчивостта си спрямо различни въздействия. В допълнение те са леки , може да се поставят върху вече съществуващи покриви. Незапалими са, излъчват топлина при нагряване и стопяват снега и леда. Издържат ветрове със скорост 180км/час. Металните покриви са енергетично ефективни , отразяват топлината и тя не се губи.Така може да се спести повече от 20% ,от сметката за отопление.

Предлаганата от Рууф КЪМПАНИ метална керемида се профилира на много точни финландски профилиращи машини , което гарантира правилната геометрия на листовете метални керемиди.

Защо да изберем металните керемиди?

1. Малко тегло – 4,5 кг/м2, в сравнение с традиционните керемиди, тежащи около 50 кг/м2 – от тук по-лека носеща конструкция. За това, при полагането на метални керемиди може да се намали разходът по материали за носещата конструкция на покрива.

2. Устойчивост на бурни промени във времето като силен вятър, снежни бури, силни летни жеги, градушки и урагани.

3. Дълъг срок на експлоатация на металните керемиди без поддръжка – над 50 години.

4. Бърз и сух монтаж , не зависещ от климатични условия, тъй като при монтажа на металните керемиди няма мокри процеси.

5. Много красив външен вид.

6. Практични за ремонт на стари сгради , без промяна на конструкцията.

7. Възможност за съчетание на един цвят и материал – керемиди, улуци (водоотвеждаща система), обшивки, снегозадържащи системи и т.н. Това представя допълнителна възможност да придадете индивидуалност и стил на Вашият дом, използвайки метални керемиди.

8. Не висока цена, която се възвръща с дълготрайността на металните керемиди (без поддръжка).

9. Устойчивост при пожар – металните керемиди не горят, т.е. те са най-пожароустойчиви.

ИНТЕРЕСНО И ПОЛЕЗНО ЗА МЕТАЛНИТЕ КЕРЕМИДИ:

Фирма Рууф Къмпани присъства повече от десет години успешно на пазара за метални керемиди и покривни материали в България. Ние предлагаме покривни материали и метални керемеди от последно поколение. Най – новите ни продукти от гамата покривни материали са металните керемиди с полиестерно покритие.

Този вид кермиди стремително завладяха пазарите в Русия, Украйна, Румъния, Беларусия, а вече и в България, поради своята здравина износоустойчивост и устойчивост на градушки, сняг слънчеви лъчи и всякакви природни влияния върху керемидите.

Металните керемиди представляват профилирани метални листове с определена шарка наподобяваща познатите керемиди “Мизия”.

Изходният материал е тънколистова стомана с дебелина 0.5мм, еднородна по химически състав и механични свойства, покрита с цинков слой ( 275 гр/м2 ) и полимерно покритие (грундов, подгрундов и полиестер), което защитава стоманата от корозионното въздеиствие на атмосферата над 50г.

Технологията, която предлага Рууф Къмпани за този вид покрив е създадена във Финландия преди 50 години.

Във Финландия металните керемиди са получили широко удобрение от строителния бизнес и частните лица. Металните керемиди са придобили широка популярност и приложение и в Русия, Украйна, Полша, Беларус, Грузия, Германия, Норвегия, Франция, Булгария които са държави с много суров климат . Само миналата година в Русия са покрити над – 150 милиона м2 покривни повърхности с метални керемиди, в Украйна – 10.5 милиона м2, в Полша – 62.5 милиона м2 и в България 100 000 квадратни метра покрити с метални керемиди.

Металните керемиди могат да имат различно оцветяване по схемата RAL, освен това и метал с цвят на мед и ретро мед и различни по височина на профила цветни профилирани листове ( LT ). Покривът от метални керемиди се окомплектова с планки ( челна, капак, зажършваща, снегоупори и др. ), гладък лист от същия метал и цвят, а също така специални самонарезни винтове за закрепване на металните керемиди и планки към носещата конструкция. Т.е. всичко необходимо за пълното изпълнение на дадения покрив. Фирмата предлага метални и PVC улуци и водосточни тръби и водоотвеждащи системи на едни от най-качествените производители на европейския пазар. Изпълняваме качествен и надежден монтаж на водосточни тръби, улуци и улами, и в най-отдалечените краища на България.

Рууф Къмпани предлага метални керемиди от най – висок клас. Качеството и цената са правопропорционални тоест ние предлагаме най – добро съотношение цена – качество . Колкото е по-високо е качеството, толкова по-висока е цената и обратно. На много им се иска да им провърви, да купят хубаво нещо за без пари! Това е невъзможно. Металните керемиди от качествен европейски метал не може да струват толкова както от евтин турски метал.

Фирма за метални керемиди и покривни конструкции Рууф Къмпани препоръчва:

Ако купувате покривни матариали много евтино, това значи, че качеството на материала е много ниско. Това ниско качество върви ръка за ръка с некачествено оборудване, с което те са произведени, и вашата радост от покупката ще бъде скоро помрачена от ремонта или пълната замяна на целия покрив.

Избирайте винаги метални керемиди с най добри технически показатели, придружени със съответните сертификати за качество и гаранция.

Покривите от метални керемиди имат много предимства пред стандартния покрив от керамични керемиди. Металните керемиди са изработени са от съвременен и модерен покривен материал. Имате много дълъг гаранционен период и Срокът на експлоатация обикновенно е над 50 години.

Имат много ниско относително тегло, вследствие на което се дава минимален разход на материал за носещата конструкция. Незаменими са при реконструкция на стари покриви. Широката цветова гама (над 20 цвята) и различната шарка имитираща класическите керемиди дават възможност за разнообразие на външен и естетически вид.

Монтират се лесно и бързо, пожарообезопасени са, не е необходима хидроизолация, покритието е устоичиво на химическо и механично въздействие, а също така е устойчиво на ултра-виолетовите лъчи.

Материалът дава възможност за изработване на аксесоари и планки в същия цвят (челна, капак, зажършваща, снегоупори и др.), гладък лист от същия метал и цвят, а също така специални самонарезни винтове за закрепване на металните керемиди и планки към носещата конструкция.

Металните каремиди позволяват отлична проветряемост на подпокривната част и възможност за измиване на замърсяването от дъжда. Не на последно място е предимството,че не изискват експлоатационно поддържане.

Имат устойчивост при големи температурни различия – от –50С до +50С. От значение е възможността за изработване на покриви по индивидуални размери. Материалът е екологично чист. Като недостатък трябва да се отбележи евентуалното образуване на конденз, което се избягва чрез употребата на паропропускливо (антикондензно) фолио.

Фирма Рууф Къмпани може да окомплектова покрива с метални олуци (от същия материал и цвят) и PVC олуци, произведени от най-популярните фирми специализирали в тази област.

В днешно време повече съвременни и изгодни икономически и екологични се явяват дървените покривни конструкции, които се използват от много строителни фирми.

Предимства на дървените покривни конструкции: лесен и бърз монтаж без мокри процеси;олекотена конструкция;не натоварва допълнително останалите части на сградата;създава условия за добра топло- и звукоизолация;екологичен материал;икономия на средства и време. Полезни съвети за изграждане на покрив от метални керемиди! Не купувайте евтин покривен материал, евтиното винаги ви излиза по – скъпо.По-добре купувайте вносен покривен материал от доказани производители на метални керемиди.Купувайте покривен материал от фирми, които са на пазара не по-малко от 4÷5 и повече години опит в монтажа на покриви от метални керемиди.Попитайте на какво оборудване е произведен дадения покривен материал (метални керемиди и др.). Това има значение при монтажа и срока на експлоатация. Какъв е срока на гаранцията на металните керемидиПопитайте от какви материали се изготвят интересуващия Ви покрив (ако това са метални керемиди, то от какъв метал са произведени; дебелината на цинковото покритие и цвят на полимерното покритие).Купувайте от фирми с добро име и достатъчен опит в работата в дадена област.Купувайте покривен материал сами директно он вносител, а не чрез снабдители или майстори, често тях не ги интересува качеството на материала, а най-вече цената и максималната печалба, която могат да извлекат.Купувайте покривен материал заедно с жената, само близък човек може да даде обективен съвет.Купувайте от този, който вдъхва у вас доверие със своята компетентност и технически познания.Проверете правилно ли в поръчката е указан цвета и страната производител на материала.Поръчвайте доставката на материала с транспорт на производителя, дори ако това Ви е скъпо. Това ще Ви спести нерви, време и качеството на доставката ще бъде най-добро.Изпълнявайте монтажа на покрива само с хубаво подготвени и обучени монтажници, а най-добре с тези бригади, които Ви препоръча фирмата-продавач. В хода на монтажа от различната конфигурация на покрива и неговата сложност възникват нестандартни ситуации, за професионалното решение на които могат само подготвени специалисти.При подготовката на монтажа на професионални профили изисквайте абсолютно плоска подготвена повърхност, тъй като впоследствие това силно влияе на външния вид на покрива.При работа с архитектите в стадий на проекта изисквайте икономическа оценка на различните видове материали (от фундамента до покрива) като цяло за сградата и тяхната съвместимост и обща цена.

Скатните покриви от тънколистов метал с антикорозионна защита активно притискат на пазара покривните материали – битумни покрития за плоски покриви и битумни керемиди за скатни покриви.

Много проектанти и архитекти са осъзнали опасността от битумните покриви в случай на пожар, такъв какъвто е бил на АЕЦ Чернобил в Украйна. Проектантите допуснали грешка при проектирането на покрива и при изграждането на сградата е положен битумен покрив. Битумните покрития се явяват продукт на нефтена основа.

По време на взрива на реактора и изхвърлянето на нагорещени парчета графити се получило силно възпламеняване на покрива. В това време над пожара се създала турболентна зона и устременият нагоре горещ поток въздух като прахосмукачка започнал да издига радиоактивна пепел от разрушения реактор и да я разнася на огромна територия (Русия, Беларус и т.н.). Ако покривът е бил изпълнен от поцинкована стомана, не би възникнал такъв голям пожар, в резултат на който загинали и получили облъчване много хора (граждани, пожарникари, военни) и не би било така значително заразяването на местността с радиоактивно вещества.

Производителите на такива материали се опитват да ги усъвършенстват и да повишат качеството им до изискванията на днешния ден, но това не променя тяхната опасна за живота и здравето на човека основа – битум.

В днешно време скатните покриви отново си връщат изгубени 50 години назад позиции за времето на експлоатация на плоските покриви. Специалисти, архитекти и потребители разбират, че евтиният покрив излиза винаги скъпо!