Какви видове охранителни камери има и как да изберем

3
348
Добави коментар
seoslav
seoslav

 

 

 

 

 

 

Ако искаме да си осигурим охрана и спокойствие, видеонаблюдението е един от най-успешните методи

На пазара може да срещнете стоката на различни производители в сферата на видеонаблюдението, както и видове камери, което понякога затруднява избора.

За да се ориентирате, първоначално трябва да помислите върху следните въпроси:

Какъв обект искате да опазите? Къде се намира той и какво по-конкретно ще следите? Какви са възможностите ви за инвестиция? Какви биха могли да бъдат щетите при влизане с взлом?

След като получите тези отговори, вие ще може да прецените по-точно каква техника ще ви е нужна за охраняване на собствеността. Тук намесата на специалистите е ключова. Те ще ви разяснят вариантите, цените и ще ви насочат професионално към надеждните устройства, които бихте могли да вкарате в действие.

Ако искате да бъдете информирани предварително, запознайте се с основните видове камери:

IP камери

Представляват мрежови камери, които са съвременна опция и технология, предоставяйки ви възможност за наблюдение през интернет. IP камерите могат да бъдат жични и безжични. Употребата им не натоварва мрежата, защото те функционират чрез компресиране на честотната лента.

Аналогови камери

Остарели са като концепция, но все още са приложими и търсени от някои собственици на имоти. Причината е, че те са по-евтини. Макар инсталацията им да е по-трудоемка, понякога те също са решение за гарантиране на безопасността ни в дадени участъци. Трябва да знаете, че възможностите им са по-ограничени и те предлагат по-ниско качество на изображението. Тук отново детайлите са важни – какво целите и какъв резултат очаквате.

HD камери

Те са с висока резолюция и особено предпочитани от търговците, които се занимават с продажби на дребно. Изображението от тях е с голяма честота, което не е постижимо с останалите модели камери. Може да са предназначени за вътрешни помещения или външни зони. Издръжливостта и стабилността на вторите е тяхна отличителна характеристика, за да могат да се справят на атмосферните влияния, на които са подложени непрекъснато. Водоустойчивостта им също, както и издръжливостта на високи температурни разлики.

Уредите за вътрешен монтаж имат по-семпъл корпус – те не се налага да се адаптират към агресивната околна среда. Обикновено са по-леки и малки, могат да се впишат в интериорния дизайн и дори да се превърнат в ефектен негов детайл. Съответно и цената им е по-ниска, защото не е задължително да са водоустойчиви – нещо, което оскъпява стойността им.

При необходимост от заснемане на кадри на тъмно или недостатъчна светлина, трябва да се обърнете към инфрачервени камери. Те имат силата да работят и при пълен мрак, защото осветяват обекта с инфрачервен спектър чрез специални диоди, монтирани до обектива, или вградени инфрачервени прожектори.

Камери за видеонаблюдение от Виждам те: https://www.vijdamte.bg/cameras.