Кои са опасните места за скриване на пари и ценни предмети у дома

1
199
Добави коментар
clashbade
clashbade

вторник, 27 Авг., 2019, 16:28ч.

Изключете някои варианти, защото крадците ги познават и имат богато въображение

Престъпниците умеят да разгадават скритите мотиви и намерения на собствениците на имоти. Неслучайно те се справят с какви ли не предизвикателства и опасни ситуации, нещо, което обикновеният човек рядко би направил. Фантазията ни не е безгранична и когато решим да скрием пари или вещ в дома си, трябва да помислим добре. Някои варианти със сигурност подлежат на изключване, за да не улесним евентуалните крадци.

Лятото е към своя край, но отпуските все още продължават. Когато сме далеч от жилището си, ние разчитаме то да не бъде нападнато от зложелатели.

За тази цел трябва да си осигурим по възможност видеонаблюдение, а след това да избегнем следните места за съхранение на ценностите:

Картини и огледала

Според криминалисти у нас и в чужбина картините и огледалата са първите зони, които ще бъдат претърсени от нахлули в къщата ни лица. Те са предсказуеми и лесно достъпни, което не представлява никакъв проблем за грабителите.

Бюрото и мебелите за ежедневно ползване

Да държиш важни документи, финансови инструменти и бижута в бюрото не е гениална идея. Всъщност именно там често ние сме склонни да ги съхраняваме, защото не допускаме, че може да се случи нещо лошо в дома ни. Същото важи и за покривката на масата – ще се учудите колко души практикуват този метод, за да скрият нещо.

Книги и дискове

Смятаме, че да поставим пари между книгите и/или музикалните дискове е толкова удобно, а и трудно за откриване „убежище“. За съжаление, това съвсем не е така. Може да се случи да ги скрием успешно от собствените си очи и да забравим, но за крадците изобщо не представлява проблем да се досетят, че може да са там.

Дрехите и бельото

Гардеробът може да не е подреден, но да се превърне в удобен сейф за пари или златни накити например. Само временно, или докато сте вкъщи, защото в противен случай може да ви изненадат неприятно. Ако се стигне до намеса отвън, не подценявайте крадците – те ще преровят всички ваши дрехи.

Под дюшека

Къде на шега, къде реално, това си е любимо място за съхранение, особено на възрастните хора. Колкото и да е популярно, то определено не е желателно да се използва, предвид типичното поведение на апашите, които биха могли да проникнат в дома ви.

Кухнята и хладилникът

Изобретателността ни често ни тласка към неочаквани решения. Оказва се, че около 5 процента от стопаните биха прибрали нещо в хладилника, ако целят да го скрият от външни очи. Тук може и да успеете да затрудните крадците, но все пак имайте едно наум, че той не се заключва и не гарантира стопроцентова защита.

 

И за да сте спокойни за вашите ценности, инсталирайте си камери за видеонаблюдение: https://www.vijdamte.bg/cameras.