Мансарда в София с иновативната система VELUX ACTIVE

1
162
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

В търсене на нов дом

Историята на това младо семейство е типична за големия град. С израстването на двете им деца, те се нуждаят от повече пространство и затова се заемат с да търсят ново жилище, в което всеки да има свое собствено кътче, а децата – най-подходящи условия да растат, да играят и четат. Започва изморително обикаляне и многобройни огледи … докато един ден, съвсем случайно те откриват своето „съкровище“. Разглеждайки апартамент в квартал „Белите брези“, научават, че в сградата има още един свободен обект – същия по площ, но на мансардния етаж. Заинтригувани, съпрузите отиват сякаш на шега да му хвърлят един поглед, но дори само той е бил достатъчен, за да разберат, че това е жилището на мечтите им. Това, което ги грабва мигновено са простора, уюта и светлината, която струи от множеството покривни прозорци в помещенията.

„Очаквахме да видим един стандартен апартамент, но още щом пристъпихме прага, бяхме възхитени от обилното количество слънчеви лъчи и пространство. Хареса ни, също така, разпределението на стаите, както и фактът, че ще бъдем сами на етажа“, обясняват собствениците.

Решението е взето бързо и без колебание, за което спомага и фактът, че при мансардните апартаменти част от площите под скосените скатове на покрива не се калкулират при определянето на цената. В същото време, тези места се оказват изключително полезни, тъй като са подходящи за вграждане на мебели за съхранение на вещи и предразполагат развихряне на въображението, в търсене на по-разчупен интериор.