Училище Лангеберг: за по-светло бъдеще Дания

1
110
Добави коментар
Smarkethink
Smarkethink

В сравнение с основната маса сгради в Европа, училище Лангеберг е приблизително ново. Когато е построено през 1980, сградите са изглеждали модерни и свежи. Но класните стаи вече не са достатъчно удобни за днешните дълги учебни дни и сложни ученически програми. В допълнение, през 2013 и покривът вече е бил за тотален ремонт. 

Необходимостта от подобрения била очевидна – както за учителите, така и за учениците. Лене Мосин, която преподава история, датски език и музика, е била особено обезпокоена от лошото качество на въздуха. През по-дългите учебни дни въздухът в стаите се усеща сух и застоял. Лене Мосин се опитвала да проветри през фасадните прозорци, но учениците често се оплаквали, че им е студено и става течение. 

Близкото училище Ендруп наскоро успяло да се справи с проблемите си с вътрешния климат, които били подобни на тези в училище Лангеберг. Сградата е била реновирана с покривни прозорци, което много се харесало на учителите и на децата. 

Заместник-директорът на училище Ландеберг, Ханс Фрослев, посетил училище Ендруп и една от обновените сгради за предучилищна подготовка, за да потърси вдъхновение: