Как да познаем парфюмната вода?

4
219
Добави коментар
epis
epis

93 прегледа

Гласували: 1, рейтинг: 5

В магазините има няколко вида аромати: парфюми, парфюмни води, тоалетни води и одеколони. По какво се различават и как да разберем кой да закупим, при положение, че цената не винаги е показател за качество? Ето няколко съвета: Богатата гама от цветни флакони може да ви завърти главата. Има както евтини, така и изненадващо скъпи. Чудите се дали предпочитате сладки, плодови, флорални, дървесни или ориенталски аромати. Трудно е да определите, когато нямате достатъчно опит, нали? Още по-сложно е, когато две напълно еднакви на външен вид опаковки, са на съвсем различни цени. Ако се чудите за какво става въпрос, най-вероятно ключът се крие в концентрацията на аромати (етерични масла). Прилики и разлики? Обикновено всички видове благоуханни течности са известни с общото название парфюми. Съзнателният потребител обаче трябва да е наясно с разликата между тях. Парфюм – концентрация на етерични масла: приблизително 20-43%. Много силен и издръжлив. Често една капка е достатъчна, за да ухае интензивно през целия ден или дори за няколко (и след баня)! Парфюмите са осезаемо скъпи и наистина рядко се предлагат масово. Можете да ги познаете не само по цената, но и по изключителните и често колекционерски бутилки. Поради своята уникалност, те са идеални за големи събития. Парфюмна вода – концентрация на етерични масла: 10-20%. Най-популярният вид аромати, предлагани на пазара. Това е най-продаваният продукт поради доброто съотношение цена-качество и дълготрайността по кожата. Парфюмните Парфюмните води, които може да разгледате на https://makeup.bg/categorys/4517/, не са прекалено тежки, те са умерено интензивни и в същото време по-силни от тоалетните води. В зависимост от уханието са подходящи както за вечер, така и за през деня.                                                 

Тоалетна вода  – концентрация на етерични масла: 5-10%. Поради факта, че тоалетната вода е по-слаба от парфюмираната, тя е идеална за всеки повод. Специалистите я препоръчват особено за пролетта и лятото, защото осигурява усещане за свежест и лекота. Интересното е, че един и същ аромат в парфюмираната и тоалетна версия може леко да се различава (следствие от преформулирането), така че винаги си струва първо да го проверите.

Одеколони – специфичен вид аромат, винаги свързван с мъжете. Всъщност, одеколоните са подходящи и за жени, и са напълно универсални. Имат характерна комбинация от билкови, цитрусови и флорални акорди, което ги прави чудесни за добавяне на енергичност. Различават се от другите води по това, че не съдържат етерични масла, а няколко процентен алкохолен разтвор. Използвайте тези насоки, когато искате да изберете своя личен аромат и не забравяйте, най-важното е да се чувствате добре с него.Използвайте тези насоки, когато искате да изберете своя личен аромат и не забравяйте, най-важното е да се чувствате добре с него.