Бар столове, как да изберете подходящите | Media Pool

1
192
Добави коментар
fire19
fire19

Планирате закупуване на нови бар столове и изхвърляне на старите, неугледни такива? 

В днешната статия ще Ви помогнем в шопинг процеса на столове за бар и така да си спестите някои непредвидени разходи.

Зaпочнете от стойката и облегалката

Преди да сте се захванали с каквото и да било друго, обърнете внимание на стойката. Новите Ви бар-столове трябва на първо място да бъдат удобни. Обмислете така нещата, че седящият да може спокойно да опре лакти на масата. В противен случай, рискувате да го изненадате неприятно с изключително неудобство на типично високите столове за бар.

Говорейки за височината, тя не бива да бъде повече от 130 см. Най-оптималният вариант варира между 100-130 см. Това е важно да се упомене понеже класическите столове за бар “щъркели” изискват една височина за разлика от други видове. За да избегнете неточности, погрижете се най-напред самият бар да е готов и след това започнете да планирате какви столове с облегалка да вземете. 

Други варианти на подобни столове са моделите с високи крака, тип закусвалня с подвижна маса. За целта е необходимо да се измери височината на бара заедно с подвижния рафт. Едва след това се насочете към избора на бар столове. 

Определете стила на бар масите и столове 

Зоната на бара много често е на границата на самото помещение. В домашна обстановка бар плотът служи като “разделител” – обособява кухнята и гостната като две отделни мини стаи. Тук е важно да се определи и интериорния дизайн на помещението, който да следвате като стил и визия при избора си на декоративни елементи, предмети, уреди и така нататък. 

Класическите столове нямат екстри 

Екстри като автоматични настройки, регулировка на височина на седене и ротация липсват при традиционните, по-евтини бар столове. Ако настоявате за присъствието на тези функционалности, забравете за обикновените, традиционни бар столове. Те няма да задоволят очакванията Ви и се насочете към по-съвременните модели бар столове.