Сметките не се балансират във втория период на Зинедин Зидан

1
143
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Втория период на Зинедин Зидан на скамейката на Реал Мадрид не върви така, както беше планирано, когато на 11 март двамата с Флорентино Перес съобщиха за завръщането на французина.

Сезон 2018/19 беше отписан и всички бързо се насочиха към планирането за 2019/20. Но резултатите отнемат много време, за да се постигнат.

Загрижените фенове искаха още играчи да се присъединят към клуба, но срокът за трансфер дойде и си отиде и Еден Азар е единственото звездно попълнение. Други влязоха, но не са играчи, които да повдигнат настроението на феновете.

Тенденцията не се е променила. Двадесет и един мача по време на неговото управление, Зинедин Зидан има осем победи, шест равенства и седем поражения. Четири от тези загуби дойдоха миналия сезон, три преди началото на сезона и те тепърва ще губят конкурентно, тъй като кампанията е в процес.

Още по-притеснителното е балансът на головете. В тези 21 мача са отбелязали 36 и са допуснали 35. Нещо повече, Тибо Куртоа не се справя добре в опазването на вратата от февруари.

Тези статистики основателно привличат вниманието и значително се различават от тези на първия му престой между януари 2015 г. и май 2018 г.

Тогава Реал Мадрид изигра 158 мача (включително предсезонни). От тях те спечелиха 108 – почти 69 процента в сравнение със сегашните 38 процента – 31 мача завършиха с равенство и загубиха само 19 – 12 процента в сравнение със сегашната цифра от 33 процента.

Дори данните от точкуването бяха драстично различни. В тези мачове те отбелязаха 410 гола – 2,6 на мач – и допуснаха 178 – 1,1 на мач.

ИЗТОЧНИК

Навигация