Мая Маноловa: Превръщането на София в чист и зелен град е мой основен приоритет

1
87
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Неслучайно започнахме събирането на подписи от Южния парк, защото превръщането на София в чиста и зелена столица ще бъде мой основен приоритет в моята програма за управление на София. Това каза кандидатът за кмет на София Мая Манолова по време на стартиране на кампанията й по събиране на подписи за регистрация в ЦИК, предаде Агенция „Фокус“.

„Превръщането на София в чист и зелен град включва освен поддържането, разширяването и създаването на нови паркове, също така и поддържането и облагородяването на междублоковите пространства, които практически са занемарени“, добави още Манолова.

Тя засегна и казус в столичен квартал със застрояване на многоблоковите простраства, като заяви, че към такива актове не бива да се проявява търпимост: “Вчера бях в „Обеля“, където жителите на квартала ме викнаха спешно, защото, както обичат да правят, в празничния ден бяха започнали да поставят колчета за изграждане на ограда в едно от междублоковите пространства, където след това да започне строителство. Няма да допусна това. И мисля, че и гражданите на столицата вече няма да допуснат това да бъде посегнато на междублоовите пространства, градини, зелени площи и зелени площадки, коментира тя.

Манолова обясни, че въпросите с чистотата и зеления град са свързани и с транспорта и качеството на въздуха в столицата, както и с поддържането на чистотата.

Кандидатът за столичен кмет изказа благодарност към всички, които я подкрепят за кандидатурата й за кмет на София, като персонално това направи към момичетата от Инициативата „Системата ни убива“, както и към председателя на Инициативния комитет, който издигна кандидатурата й – Никола Вапцаров: „Благодаря на всички столичани, които вече се включиха в подписката за издигане на моята кандидатура за кмет на София. Виждате, че има хора и енергия. Паралелно започна и подготовката на един друг списък със застъпници – ще ми трябват поне 1 600, които да пазят изборните резултати. Вече се записват млади хора, които искат изборите да бъдат честни“, коментира Манолова.