Едни от най-лошите отговори, които кандидати са давали на интервю за работа

1
165
Добави коментар
albenapet
albenapet

Money.bg

На всички в трудоспособна възраст им се е налагало да се подготвят за интервю за работа, като репетират отговорите на потенциални трудни въпроси. Дори и на доста объркващи питания като „Кой е най-големият ви недостатък?“ може да се отговори по начин, който да впечатли работодателя.

Притеснението обаче често се оказва наистина лош съветник и води до отговори, които звучат повече от абсурдно. Business Insider споделя най-лошите такива, след като провежда разговори с кариерни експерти и ръководители на компании.

Първият интересен случай е за кандидат, на който работодателят задава въпроса, защо иска да работи за съответната компания, а отговорът е, че все някъде съществува и по-лоша фирма от тази. За случая разказва Уилям Тейлър, мениджър на отдела за човешки ресурси на MintResume.

„Погледнах Google и разбрах, ме има и по-лоши компании на пазара от вас“, са точните думи на кандидата.

За друг интересен случай разказва главният изпълнителен директор на компанията AgroPrep – Анайет Коухъри. Той е интервюирал жена, която по време на събеседването признава, че всъщност тя иска да получи работата за своя съпруг.

Ръководителят на Martyn Basset Associates Мартин Басет се сблъсква с кандидат, който е излъгал за дипломата си за висше образование.

„Когато попитах кандидатстващия за позицията за учебното заведение, посочено в автобиографията, той отговори: „Това още ли присъства там, всъщност нямам диплома“, обяснява за нелепата ситуация Басет.

Основателят на Boomer Benefits Даниел Робъртс е попитана „Вас какво ви интересува това“, когато е поискала да разбере какво обича да прави кандидатът извън работното си време. Тя споделя, че понякога именно такъв отговор говори много за менталното състояние на даден човек.

Собственикът на Phalsh Consulting Фил Ришър дава интересен пример за работа в екип. Когато е провеждал интервюта за позиция в своята компания, той моли кандидатите да опишат случай, в който чрез екипна работа за постигнали забележителни резултати. Събеседникът му дава пример с баскетболна видеоигра.

Президентът на Advanced Telecom Services Боб Бенц е интервюирал кандидат за маркетингова позиция, който е признал, че му харесва да бъде безработен, защото получава пари, а не прави нищо.

Никол Елър е вицепрезидент на The Spark Social. Нейният опит за абсурден отговор идва от предварително интервю, провеждано по телефона.

„Попитах как кандидатът ще вмести работата, тъй като ставаше въпрос за дистанционна позиция, в настоящия си график, а той отговори, че и без това на сегашната си работа не прави нищо, затова няма да има проблем“, споделя Елър.

Собственикът на Credit Card Reviews Рус Наутра е получил странно признание от жената, която е искала да работи в компанията му. На въпрос дали има нещо, което не е включено в автобиографията, а е важно, тя отговаря, че е спукала гумите на бившия си приятел, а той е изкарал ограничителна заповед.

Главният изпълнителен директор на Go Up Едуард Джеймс не просто е получил странен отговор, а цяла демонстрация. След като пита кандидата, какво смята да прави след интервюто, той получава въпроса:

„Проблем ли ще е, ако си отворя бира и остана още малко?“

Следете В интернет

Изпращайте вашите снимки на по всяко време на дежурния редактор!