Кой е вашият перфектен часовник, Какъв часовник да си купя

2
284
Добави коментар
chasovnici-bg
chasovnici-bg

Кой е вашият перфектен часовник, Какъв часовник да си купя

Чудили ли сте се някога „Кой е перфектният часовник за мен?” Или вероятно по-скоро сте си формирали въпроса „Какъв часовник да си купя?”. Ето план в десет стъпки, който може да ви помогне да откриете перфектния модел за вас.

1. Ако сте новак в света на часовниците и не знаете почти нищо за марки, модели, цени и т.н., може да посетите онлайн форуми и да задавате въпроси. Но не поставяйте запитвания като това: Какъв часовник да си купя? Членовете на форума не ви познават, така че техните съвети не биха били точни. Вместо това питайте специфични неща относно часовници, за да обогатите познанията си в тази област. Във всяка онлайн общност, имайте предвид, че отговорите може да отразяват известна пристрастност. Например сайт, посветен на определена марка, ще бъде населен от предани фенове на тази марка. Друг вариант да проучите нещата е да се обърнете към продавач-консултант в реален или онлайн магазин за часовници. Обикновено тези служители са доста запознати както с марките, така и със спецификациите и ако се натъкнете на особено любезни консултанти, ще получите доста добра база и ценни съвети по въпроса.

2. Направете списък с функциите и качествата, които търсите в часовника, дайте им приоритет и след това потърсете часовници, които отговарят на вашия списък с критерии. Наистина мислете за характеристиките. Ще използвате ли часовника във водата? Трябва ли да го виждате на тъмно? Имате ли нужда от специални функции? Имате ли нужда от голяма дата за по-добра четливост? Ако искате да сменяте каишката в бъдеще, имате ли нужда от стандартен или специфичен тип каишка? Какви ще са разходите за поддръжка? Списъкът продължава.

3. Колкото повече време отделяте за търсене и информиране, толкова по-щастлив и удовлетворен ще бъдете в края. Избягвайте импулсните покупки. Бъдете методични.

4. Ако изобщо е възможно, не купувайте даден часовник, защото смятате, че ще впечатли други хора. Поставянето на щастието ви в ръцете на другите е рисковано. Бъдете уверени в избора си. Единственото мнение, което се брои, е вашето.

5. Всеки път, когато видите изображение на часовник, който харесвате, запазете го. Опитайте се да намерите множество изображения на един и същ часовник. Не се съсредоточавайте върху професионални снимки с красота и допълнителна обработка – опитайте се да намерите добри снимки на живо, особено изображение, на което въпросният часовник е на ръка. Поддържайте списък с класирането на любимите си. Ако часовникът остане на върха за известно време, може да е победител. От друга страна, след като забележите нещо, което ви притеснява за часовника, ще го забележите всеки път, когато гледате часовника, така че вероятно би трябвало да го премахнете от списъка си.

6. Направете всичко възможно, за да определите две или три неща за часовника, които наистина ви харесват и привличат вниманието ви, не се ограничавайте само с едно. Не си казвайте просто „Изглежда добре“ – бъдете конкретни. След като направите това, можете да търсите други часовници с тези качества.

7. Бъдете възможно най-задълбочени в търсенето си. Нищо не е по-лошо от купуването на часовник, само за да намерите някой, който да ви хареса повече през следващата седмица. (Въпреки че за някои това е начин на живот, те са колекционери, които живеят, за да притежават повече от един екземпляр. Тази статия не е за тях!). Ако сте намерили часовник, който ви харесва, посетете онлайн общности и помолете да препоръчат подобни часовници. В това отношение съветите на другите могат да се окажат полезни.

8. Пробвайте преди да купите! Часовниците със сигурност ще ви изненадат след като ги пробвате – приятно или неприятно, покривайки или не очакванията ви. Часовниците, които се оказват прекалено големи, твърде малки, прекалено дебели и / или твърде тежки, предизвикват угризения на купувачите. Ако видите часовник, който харесвате онлайн, опитайте се да намерите на живо такъв със сходни размери. Ако купувате онлайн, уверете се, че ще имате опция за преглед и проба при доставката.

9. Когато се опитвате да гледате часовници, обръщайте голямо внимание на това, как те ви карат да се чувствате. Образно казано, спазвайте поговорката: Не се опитвайте да се ожените/омъжите преди или по време на първата среща. 10. След като вземете решение, опитайте за няколко дни да действайте сякаш вече сте закупили часовника и търсенето ви е приключило. Всеки друг часовник, който възнамерявате да купувате, вече е недостижим. Все още ли сте доволни от избора си? Намирането на перфектен часовник може да бъде истинско предизвикателство, но търсенето е част от забавлението. Намирането на точния часовник може да ви донесе години на удовлетворение.

Автор: Мегамол за часовници www.Chasovnici-bg.com

Google