10 причини да пиете плодов сок

1
148
Добави коментар
vocala
vocala

Плодовите и зеленчуковите сокове внасят разнообразие във всяка диета. Консумиран за закуска, сокът дава голям прилив на енергия, за да започне деня – вероятно дори по-добре от кафето – и също така ускорява метаболизма. И това не е всичко! Обърнете внимание защо си струва да пиете плодов и зеленчуков сок.

Той е чудесен източник на витамини, антиоксиданти и минерали

Плодовете и зеленчуците са пълни с витамини, антиоксиданти и минерали, от които тялото ни се нуждае всеки ден. Най-простият начин да ги консумирате е да направите плодова смес, съдържаща няколко вида плодове и зеленчуци, които можете да пиете през деня.

Плодовият сок е отличен начин за консумиране на препоръчителните ежедневни порции плодове

Ако ви е скучно да ядете плодове, направете смес от различни видове и ги овкусете според вашия вкус. Можете да вземете бутилка домашен сок и на работното си място, за да му се насладите през деня. Комбинирайте плодовете по много начини, за да създадете свят с различни вкусове!

Прясно изцеден плодов и зеленчуков сок е по-вкусен и здравословен от всеки закупен от магазина сок

Защо бихте закупили „100%“ плодов и зеленчуков сок от магазина, когато можете да ги приготвите у дома? По този начин вие знаете точно какво сте сложили в него и избягвате да купувате сок, съхраняван на рафтове за дълго време, който може да съдържа оцветители, консерванти и подобрители на вкуса. Направете ги у дома и тялото ви ще забележи разликата.

Домашният сок е с ниско съдържание на калории

Това е най-добрата закуска и лека закуска, тъй като изпълва тялото ни с енергия, като същевременно е с ниско съдържание на калории. Разбира се, това не е вярно за всеки вид плодове, но можете да обърнете внимание на това.

Пресният сок изпълва тялото с енергия, успокоява нервите и е отлично допълнение към много лекове

Тялото може да обработва течните хранителни вещества много по-бързо от твърдите

Можете да варирате и смесвате плодове и зеленчуци

Можете да експериментирате, докато приготвяте смесите по начина, по който ги харесвате. По този начин можете да направите домашния сок интересен.

Домашният плодов и зеленчуков сок не съдържа допълнителна захар, оцветители и консерванти

Това не е вярно за купения от магазина сок – знаете какво сте добавили към сока, който сте приготвили у дома, и със сигурност го давате и на децата си с чиста съвест.

Можете да приготвите сок бързо с подходящо устройство

Има значение какво устройство използвате, за да си направите плодов и зеленчуков сок. Плодовите центрофуги загряват сока поради тяхната висока скорост на въртене, поради което сокът губи част от съдържанието си на витамини и хранителни вещества. От друга страна, домашните сокоизстисвачки имат ниска скорост на въртене, чрез което запазват витамините и минералите. Освен това, това решение е по-ефективно при изцеждането на сока от плодове и зеленчуци.

Сокът помага за отслабване и е идеален за хора на всяка възраст

Тъй като сокът се усвоява по-лесно от твърдите плодове и зеленчуци, метаболизмът ви ще се ускори и вие ще отслабнете по-бързо. Сокът ще направи чудеса, тъй като ще бъдете пълни с енергия и ще се чувствате чудесно както психически, така и физически.