Яра Мила

1
145
Добави коментар
tankoooo
tankoooo

Кристални торове Яра Мила – Yara Mila

Яра Мила – Yara Mila е производител на висококачествени НПК, кристални и комплексни торове по-известни като Кристалон. Изключително богата гама от различни формулации на съотношение между азот, фосфор и калий, както и различни добавки на микроелементи и хранителни вещества. НПК торове кристалон на Яра Мила покриват нуждите от торене през всички фази на развитие на растенията, като се взема под внимание и вида на растенията и почвата в която се отглеждат.

Торенето с НПК торове Кристалон гарантира здрави пъстри растения, висок добив на плодове и зеленчуци, както и много добри характеристики на самите плодове и зеленчуци. Богатата гама от формулации на кристалоните на Яра Мила гарантират набавяне на подходящи хранителни вещества през всички фази на развитие независимо от културата или конкретно растение.

Отглеждане на зеленчуци с торове Кристалон на Яра Мила

Торене на зеленчуци с Кристалон

При отглеждането на зеленчуци използването на торове Кристалон се извършва сутрин и вечер, може да се третира и през деня, но само в облачно време, когато слънцето е добре скрито. Целта е да не се позволи изгаряне на растението в следствие нанесена течност върху листата на растенията. Концентрацията на разтвора на торове Кристалон е от 0,1 до 2.0 %, а дозата е от 200 до 500 г/дка, като трябва да се вземат под внимание състоянието на растенията и техните нужди от хранителни вещества, фазата им на развитие, както и текущите климатични условия. 

Когато Кристалон се ползва в комбинация с препарати за растителна защита се ползва по-ниската доза от 200-300 г/дка, като задължително трябва да се направи проверка за  смесимост, като се смесят работните разтвори на препарата и Кристалон в малко количество в прозрачен съд и да наблюдавате дали разтвора не е променил цвета си, не се отделя миризма и няма утайка, в ако няма промяна то можете да ги ползвате заедно за третиране на отглежданите зеленчуци.

Торене на домати и краставици с Кристалон гарантира добри добиви, здрави растения и безпроблемно справяне с болести.

Торене на краставици с Кристалон

Торене на краставици с Кристалон

За да задоволите нуждите на краставиците от хранителни вещества, може да използвате различните формулации на торовете кристалон във всички фази на развитие. Торене на краставици с Кристалон започва от началните фази, още при поникване, с жълт Кристалон, който е с по-богато съдържание на Фосфор. След пикиране може да торите краставиците със специален Кристалон с балансирана формула на азот, фосфор и калий 1:1:1. При преместването на краставиците им на постоянното за отглеждане място използвайте син кристалон, който освен че има по-високи нива на азот и калий, съдържа и 2% магнезий, както и голямо количество сяра, която подобрява устойчивостта към заболявания. При фазите на цъфтеж и плододаване на краставиците третирайте растенията с бял кристалон, който отново съдържа магнезий и сяра но е със завишено количество калий. Наблюдавайте нуждите на краставиците от хранителни вещества, чрез симптоми по листата и плодовете и добавяйте кристалон спрямо нуждите. При наличие на признаци за недостиг на калий може да ползвате кафяв, оранжев или червен Кристалон.

Схема на торене на краставици с Кристалон След поникване торене с Жълт Кристалон: доза 200-300 г/дкаСлед пикиране торене със Специален/зелен Кристалон: доза 200-300 г/дкаПри засаждане на постоянно място торене със Син Кристалон: доза 200-300 г/дкаПри начало на цъфтеж и плододаване торене с Бял Кристалон: доза 200-500 г/дкаПри признаци на недостиг на калий към торенето на краставиците може да добавите кафяв, оранжев или червен Кристалон. Торене на домати с Кристалон

Торене на домати с Кристалон

За да задоволите нуждите на доматите от хранителни вещества, може да използвате различните формулации на торовете кристалон във всички фази на развитие. Торене на домати с Кристалон започва от началните фази, още при поникване, с жълт Кристалон, който е с по-богато съдържание на Фосфор. След пикиране може да торите доматите със специален Кристалон с балансирана формула на азот, фосфор и калий 1:1:1.

При преместването на доматите им на постоянното за отглеждане място изпозлвайте син кристалон, който освен че има по-високи нива на азот и калий, съдържа и 2% магнезий, както и голямо количество сяра, която подобрява устойчивостта към заболявания.

При фазите на цъфтеж и плододаване на доматите третирайте растенията с бял кристалон, който отново съдържа магнезий и сяра но е със завишено количество калий. Наблюдавайте нуждите на доматите от хранителни вещества, чрез симптоми по листата и плодовете и добавяйте кристалон спрямо нуждите. При наличие на признаци за недостиг на калий може да ползвате кафяв, оранжев или червен Кристалон.

Схема на торене на домати с Кристалон След поникване торене с Жълт Кристалон: доза 200-300 г/дкаСлед пикиране торене със Специален/зелен Кристалон: доза 200-300 г/дкаПри засаждане на постоянно място торене със Син Кристалон: доза 200-300 г/дкаПри начало на цъфтеж и плододаване торене с Бял Кристалон: доза 200-500 г/дкаПри признаци на недостиг на калий към торенето на доматите може да добавите кафяв, оранжев или червен Кристалон.