Стартира третото издание на Фестивала на розовия домат в София

1
164
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Третото издание на Фестивала на розовия домат ще се проведе на 15 септември от 11:00 часа в Княжеската градина в София. За трета поредна година МЕТРО събира на едно място производители на розови домати и уникални български земеделски продукти, създатели на автентични български сирена, популярни шеф готвачи и майстори на традиционна българска кулинария.

По време на фестивала ще бъдат представени най-добрите производители на розови домати, участващи в програмата на МЕТРО „Отгледано с грижа в България“, както и производители на сладкия реселешки лук, уникалния смилянски боб и на български фермерски сирена.

Посетителите на фестивала ще имат възможност да опитат авторски доматени ястия, подготвени от най-добрите софийски готвачи и ресторанти. По време на събитието ще готвят ресторантите Космос и Андре, популярните шеф готвачи Георги Бойковски и Джун Йошида, както и екип от млади звездни таланти от софийския Chefs Club.

Майсторите от академия „Кулинарен историк“, водени от Ангел Ангелов, както и гостите на събитието, ще приготвят заедно най-голямата лютеница в юнашки тиган. Посетителите ще могат да опитат и фантастичните телешки гюзлеми на „Дивата ферма“ и техните меса и суджуци.

Десетки фолклорни танцови групи, победители в конкурса „Хоро се вие извива“, ще представят уникално надиграване. Гостите ще чуят и изпълнения на духовия оркестър „Виво Монтана“.

В работилницата на организация „Нулев отпадък“ можете да се включите в правенето на домашна паста за зъби и да се научите как можете да превърнете стари тениски в торби за пазаруване.