Англичаните обмислят да напуснат терена в София, ако чуят расистки обиди

1
118
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Футболистите от националния отбор на Англия обмислят да напуснат терена, ако чуят обиди на расистка основа по време на мача от квалификациите за европейското първенство през 2020 г. срещу България в София. Това съобщават медиите на Острова, позовавайки се на изказване на мениджъра Гарет Саутгейт.

„Притесняваме се от расизъм. Правим си планове. Ще го обсъдим с играчите, преди да заминем. С България си имаме история. Искам да съм сигурен, че ще можем да реагираме по най-добрия начин, каквото и да се случи“, заяви Саутгейт, цитиран от „Гардиън“.

„Когато се съберем пак, ще говорим с момчетата. Все още е далеч този мач. Надявам се, но не съм сигурен, че нищо няма да се случи“, добави той.

Мачът между България и Англия на националния стадион „Васил Левски“ е на 14 октомври.

По време на срещата на „Уембли“, която завърши със загуба 0:4 за „лъвовете“, привърженик беше изведен от стадиона, тъй като обиди на расистка основа един от голмайсторите Рахийм Стърлинг.

Заради тези действия българският национален отбор може да бъде наказан да играе дългоочаквания мач срещу Англия в София пред празни трибуни.

Това не е първо такова провинение за българските фенове, що се отнася до мачовете срещу англичаните. През 2011 г. в европейската квалификация (0:3), която се игра у нас, Тио Уолкът, Ашли Коул и Ашли Йънг се оплакаха, че са чули маймунски звуци от трибуните. Тогава от УЕФА наказаха „лъвовете“ с частично затваряне на стадиона и солена глоба от 40 000 евро.

Англичаните бяха обект на расистки обиди и по време на мача с Черна гора от настоящата кампания.

След оплакване от „Трите лъва“ балканският тим игра срещу Косово пред празни трибуни.