Соня Колтуклиева: Свалянето на Силвия Великова от ефир е правилно

1
145
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Журналистката Соня Колтуклиева определи свалянето на Силвия Великова от ефира на „Хоризонт“ като правилно. Тя написа следното във фейсбук:

„Силвия Великова била свалена от ефира на “Хоризонт” (БНР) и ресор “правосъдие” й е бил отнет. Няма да скрия, че намирам това са правилно. Силвия Великова поддържаше доста двулично поведение: от една страна се увърташе около “Правосъдие за всеки” и магистратите-дисиденти, от друга страна получаваше награди от ВСС – онова ВСС, което ни натресе Цацаров за главен прокурор и от което някой прати смс на премиера Бойко Борисов, че съдия Лозан Панов е поискал изслушването му, но те не се били съгласили. Попитах един от шефовете на “Правосъдие за всеки” как ще ми обясни това разкрачено поведение – той ми отговори: кани ни в радиото на интервюта. Да, защото началниците на “Хоризонт” са казали, че трябва да има плурализъм на мненията.

Смелост е да заявиш позиция! Не да се криеш зад смели събеседници.

Виждала съм Силвия Великова в съда – позавърти се в залата и после разтегне един официозен репортаж, сякаш са й го диктували в кабинета на главния прокурор. Знам за какво говоря!

Гледах я и в студиото на BIT. Ако не беше Полина Паунова водеща заедно с нея, щеше да си бъде едно казионно предаване.

Не, не смятам Силвия Великова за професионално подготвена и смела журналистка. Не, няма да жаля за нейното отстраняване от ефир“.