Симеоне: 32 години страст

3
114
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Преди тридесет и две години, на 13 септември 1987 г., Диего Симеоне направи официалния си дебют като професионален играч и оттогава продължава да се утвърждава като голяма фигура в света на футбола.

На 17 години той изигра първия си мач с Велес при поражението с 2:1 срещу Химназия, но силната му личност го доведе до успех и като играч, и като треньор.

„Всичко в кариерата си го възприех като нещо естествено: от дебюта си до пристигането ми в националния отбор“, каза Ел Чоло пред El Grafico.

Когато беше на 15, легендата на аржентинския футбол, Викторио Спинето, предсказа, че Симеоне ще продължи да играе в елита в рамките на няколко години и точно това направи.

Той направи скока в Европа с Пиза на 20-годишна възраст и се премести две години по-късно в Севиля, която беше неговият трамплин на стария континент.

Неговият печеливш характер, всеотдайност, ентусиазъм, неспокойствие и мотивация го отведе в Атлетико Мадрид, с когото спечели вътрешния дубъл.

Тези две титли, заедно с победата на Копа Америка през 1991 г. с Аржентина и титлата в Серия А с Лацио, бяха сред най-големите му подвизи като футболист.

В Интер за първи път игра като либеро, преди втория си период в Атлетико, където участва на същата позиция с треньорa Грегорио Мансано.

През това време той вкара жизнено важни голове срещу Пиаченца и Ювентус в Серия А, за да доведе Лацио до една от двете титли в лигата в тяхната история.

Като треньор, той спечели седем трофея с Атлетико Мадрид, след като печели Апертура с Естудиантес де Ла Плата през 2006г. и Клаусура с Ривър Плейт две години по-късно.

ИЗТОЧНИК

Навигация