Оставиха зад решетките двама малоселци, пребили 50- годишния си съсед

2
128
Добави коментар
lidiapavlova
lidiapavlova

Оставиха зад решетките двама младежи от бобовдолското село Мало село, пребили 50- годишният и съсед. Мъжът е в „Пирогов“ с тежка черепна травма.

Днес съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Дупница за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двамата малоселци на 20 и 21 години. Двамата са обвинени за причиняване на средна телесна повреда.

През нощта на 11.09.2019 г. те нахлули в дома на съседа си и му нанесли жесток побой. Разследването по случая продължава.

Събраните на досъдебното производство доказателства сочат съпричастност на двамата обвиняеми в извършването на тежко умишлено престъпление против личността, отличаващо се с по-висока обществена опасност, за което се предвижда наказание „Лишаване от свобода“ до 6 години.

Престъплението е извършено с изключителна жестокост. Начинът на осъществяването сочи предумисъл, се казва в мотивите на съдия Людмила Панайотова. Съдът счита, че е налице  реална опасност от извършване на друго престъпление от обвиняемите, както и укриване от тяхна страна, което ще осуети разкриването на обективната истина и своевременното приключване на разследването.

Пострадалият е потърсил помощ от съседи малко след 2.00 ч, те са подали сигнала за инцидента. Служителите на реда предприели незабавни действия. Извършителите на нападението бяха задържани с полицейска заповед за 24 часа.

Краси Веселинова