Кандидат- съветникът от БСП Б. Тасков: Слагаме кръст на депото край Джерман, искаме модерен завод, Дангов печели при 65%…

3
304
Добави коментар
4vlastbg
4vlastbg

Борислав Тасков посрещна с цветя в Дупница евродепутатът Елена Йончева през пролетта.

Изграждане на модерен завод за битови отпадъци на подходящ терен, две класи над депото, планирано да се строи край село Джерман, е целта, която ще гонят съветниците от БСП. Това обяви за „4Власт” Борислав Тасков, който е част от листата кандидат- съветници на столетницата в Дупница.

Ивайло Петров, Станислав Павлов, Иван Ибришимов (отдясно наляво)

„Ако жителите на община Дупница гласуват за Първан Дангов и листата на БСП, слагаме кръст на проекта за депото край Джерман.”, каза Тасков, който е бивш кмет на селото и председател на инициативния комитет срещу депото в Джерман.
„Първата докладна, която ще внеса в новия Общински съвет, е за нова оценка за въздействие на околната среда на терена, където искат да се строи депото. Разполагам с доклад на специалисти от ГБС, които са категорични, че избраният терен е свлачищен, има подпочвени води. Точно заради това магистралата не мина от там, а специалисти инженери от мини „Бобов дол” смятат, че депото е многократно по- тежко от една магистрала. То може да отприщи такива свлачищни процеси, които да повлекат и газопровода за Гърция. Никога не съм отстъпвал от тази позиция, макар един бивш депутат от ГЕРБ да ми каза в прав текст „Не ме интересува, че не искате депото в Джерман. Ако ще да легнете на линията, аз ще пусна влака.”
Като бивш кмет и председател на сдружението „Бъдеше за Джерман” и общински съветник на БСП никого не съм предал, нито съм се продал. Бил съм лоялен към хората, с които съм работил и които ми вярват. Гордея се с хубавото си семейство и съпругата ми Венета, която ми дава сили да се изправям срещу несправедливостта. Гордея се, че децата ни работят в световноизвестни фирми, чийто годишен оборот е многократно по- голям от бюджета на България. Заемат високи позиции. Синът ми ме поглежда в очите и никога не ми е казвал „баща ми, дой ми пари”. Напротив. Казвам това, за да е ясно, че никой от властимащите не е могъл да ме купи, защото никога не съм се продавал.”, сподели Тасков.

Първан Дангов

Както съобщихме, начело на листата на БСП в Дупница е областният лидер Станислав Павлов, следван от бившият кмет на Дупница Първан Дангов, който сега е кандидат за кмет. Дангов беше издигнат с пълно мнозинство само с двама въздържали се.
„Радвам се, че в листата ни като ново лице се появи стоматологът д-р Крум Дечев. Освен изграждането на завод, другата ми цел е водоснабдяването на всички села. В Джерман имаме вода по 2 часа сутрин и вечер. Според анализите в цялата Дупнишка община има подпочвени води и със сондажи по селата може да се реши тотално проблемът с водоснабдяването.
Третата цел, за която ще се боря е всички 16 села в общината да бъдат подсигурени с бюджет на принципа минимум 5 лв. на човек. Например едно от най- големите села Яхиново ще получи 10 000 лв.”, каза още Тасков. Той е убеден, че Първан Дангов ще се класира втори и ще влезе в балотаж с настоящия кмет Методи Чимев.
„За да бъде преодолян платеният вот, единствената възможност е избирателната активност. Ако постигнем над 65% избирателна активност, Дангов е победител при това на първи тур. Обаче ако избирателната активност е около 50%, тогава победата ще бъде на ГЕРБ, защото партията разполага с мощната армия на администрацията, основен работодател е, а освен това имат силни позиции в ромските махали.
Проблемът тук не е кметът Методи Чимев, колкото т.нар. кръг на съучениците. В едно съм сигурен, че на балотажа най- силните хора в политически аспект като екскметът Пламен Соколов, който отново е кандидат кмет, и неговите поддръжници ще застанат зад нас. Листата, която се оглавява от Леонид Хаздай , 80% от хората в нея са срещу ГЕРБ и съм сигурен, че ще ударят рамо на Дангов. Разчитаме на 100% на Вергил Кацов и „Народен съюз”, които в този общински съвет имат трима съветника.
Очаквам победа още на първи тур в Джерман. Издигнахме за кандидат- кмет Илчо Илиев- бивш главен инженер на община Дупница и бивш шеф на ВиК. В село Бистрица също смятам, че може да бием още на първи тур. Нашият кандидат е Иван Бански, брат на бившия кмет Васил Бански. Той е бивш футболист на „Марек”, тачен е от местните.”, анализира ситуацията Тасков, който дълги години беше на работа в посолствата в Белград и Загреб. Сега той е на работа в СБР в Сапарева баня.