4ВЛАСТ: ДПС издигна кмета на Сатовча Арбен Мименов за пети мандат

2
280
Добави коментар
4vlastbg
4vlastbg

Д-р Арбен Мименов

 

Централното ръководство на ДПС реши да подкрепи настоящия кмет на община Сатовча Арбен Мименов за пети пореден мандат. Това стана ясно след проведено заседание.

Общинският управник е начело на родопската община вече 16 години. Считан е за един от най-успешните кметове на ДПС в област Благоевград и се ползва с високо доверие сред ръководството и членовете на партията.

Освен това той е  и председател на Съюза на производителите на ориенталски тютюн. Друго решение на ДПС е да подкрепи кандидатурата на БСП за кмет на Хаджидимово – Людмил Терзиев.

Неясно засега е кой ще бъде кандидатът за управник на Гърмен на Движението. Обсъждат се три имена. Това са настоящият кмет Минка Капитанова, общинският съветник Рифат Ходжа и настоящият управник на Рибново Феим Иса. По непотвърдена информация Ахмед Башев също има апетити към кметския стол, но той официално не е коментирал намеренията си.

Движението за права и свободи ще подкрепи за нов пети мандат и кмета на Якоруда Нуредин Кафелов. За втори мандат с подкрепата на партията ще се бори и Радослав Ревански – кмет на Белица.