8 медицински лица осигуряват помощ по селата в Сандански, Кирил Котев: От март 2020 г., 9 заплати за медицински лица ще бъдат…

1
183
Добави коментар
4vlastbg
4vlastbg

Жителите на Мелник, Спатово, Хотово, Зорница, Лозеница, Кърланово, Сугарево, Любовище, Кашина, Виногради, Хърсово, Враня, Ново Ходжово, Калиманци, Ковачево, Черешница, Горно Спанчово, Пирин, Златолист, Пиперица, Яново, Петрово, Голешово, Ласкарево, Ладарево, Любовка, Горна Сушица, Поленица и Плоски, изказаха своята благодарност за предоставената здравна грижа на кмета на Сандански Кирил Котев.

„За силата на думата „Благодаря“ ще споделя за един благодарствен адрес, който означава много за мен!
През 2017-та година със средства от общинския бюджет стартирахме инициатива за изнесени здравни центрове, първите от които беше в с. Катунци. Започнахме с четири медицински лица, сега са осем. Всички те правят прегледи по график на горепосочените населени места. Медиците мерят кръвно, кръвна захар, проверяват дали се извършва правилно лечението и посещават пациенти, които са трудно подвижни. Общината е осигурила помещения, където да се извършват прегледите. Автомобил, поема пътните разходи на медицинските лица и заплатите.
Щастлив съм да обявя, че сме одобрени по проект на Министерството на труда и социалната политика, който ни предоставя възможност да закупим още един автомобил, а от март 2020 г., 9 заплати за медицински лица ще бъдат поети от държавата. Това гарантира, че тези населени места ще продължат да получават медицинска помощ.
Община Сандански ще продължи да надгражда здравните услуги всяка година. Наш приоритет е всички жители на общината, възрастни и млади, деца и пенсионери, всички те да получават една бърза и качествена здравна помощ. Освен това, да получават и вниманието, от което имат нужда.
Благодаря ви, скъпи съграждани за това, че оценихте труда на мен и моя екип.
Вие сте нашата мотивацията, за да работим и да превръщаме Община Сандански в едно все по-добро и по-приятно място за живеене.“- разказа Кирил Котев.