Под бурните аплодисменти на 700 симпатизанти кандидатът за кмет на община Сапарева баня Костадин Николов: Вие сте моята партия!

1
250
Добави коментар
4vlastbg
4vlastbg

Николов обяви, че екипът му е начертал стратегия за развитието на общината: Не сме затворено общество, всеки е добре дошъл
 
Екскметът Сашо Иванов: Николов има качество, което не се учи- човещина
 

Над 700 души аплодираха кандидата за кмет на община Сапарева баня Костадин Николов по време на предизборна среща, на която официално беше издигната кандидатурата му за кмет на курорта.

„Всички, които сме се събрали тази вечер тук, сме членовете на инициативния комитет, издигнал Николов за кандидат- кмет. Предлагам нашата партия да се казва РОСА- Ресилово, Овчарци, Сапарева баня, Сапарево.“, каза проф. Попов, който е част от инициативния комитет, стоящ зад кандидатурата на Николов. Част от него са и екскметът Сашо Иванов и бившият зам.- кмет Радка Георгиева.

Николов със семейството си.

„Нашият екип няма да бъде затворено общество. Добре дошъл е всеки, който иска да работи за благоденствието на общината. Желанието ми е да бъде избегнато управление, базирано на тясно партийни и интереси. В такова управление влизат неподготвени кадри, чиято най- голяма заслуга да попаднат в управлението е тяхната партийна принадлежност. Едно такова управление най- често преследва интересите на своята партийна централа, които много често се различават от интересите на жителите на общината.“, заяви пред пълната зала Костадин Николов.

„Радвам се, че залата е препълнена, има и правостоящи, и хора на балкона. Именно от тук стартира успешната ми кампания, сега отново сме се събрали, за да изберем най- достойния за кметски пост. Познавам Костадин Николов отлично, 6 години беше част от екипа ми като юрисконсулт, 4 години е общински съветник и част от непримиримата опозиция. Освен безспорни професионални качества, Николов има и вродена човещина, това е нещо, което не се учи. Пожелавам му да бъде мъдър кмет.“, каза екскметът на Сапарева баня Сашо Иванов.

„Инженери, финансисти, специалисти по горско стопанство, имаме по- млади и по- опитни специалисти, като всички са обединени от идеята за едно по- успешно управление на община Сапарева баня и да работи за превръщането й в едно по- добро място за живеене.“, обърна се към хора Николов и продължи: „От 2009 до 2015 година съм заемал длъжността юрисконсулт в община Сапарева баня. Именно в този период имах възможността като част от управляващия екип да участвам в редица ключови за общината проекти като асфалтирането на улици, изграждане на водопроводи и канализация, етнографския музей, художествената галерия, парк „Гейзера“ и др.

След 2015 г. съм общински съветник в ОбС Сапарева баня. С още няколко колеги формираме т.нар. места опозиция. Като опозиция не мога да кажа, че не сме стояли безучастно към проблемите на жителите на община  Сапарева баня. Реагирахме остро, когато от ръководството на община Сапарева баня беше направено предложение за влизане на общината във водната асоциация на Кюстендилска област. Реагирахме, когато от общината беше подета инициативата за засаждане на женшен.

Също и когато стадионът на Сапарева баня беше разделен на три, когато пътят за Паничище се опесъчаваше с пепелина с неизвестно какъв произход. Противопоставихме се когато общински терен беше предложен на баснословно ниска цена. Теренът беше предложен за продажба за 40 000 лв. при пазарна цена на имота от 500 000 лв.

Моят ценен опит, натрупан като част от управлението в община Сапарева баня в съчетание с моето образование и хората от екипа ми, ми дава увереността, че ще се включим успешно в предизборна кампания и може да реализираме едно успешно управление.

Всеки жител на община Сапарева баня трябва добре да помисли преди да даде своя глас и да направи своя избор. Искаме да създадем едно ядро, един екип от компетентни и работещи хора, хора с опит, които с грижата на добър стопанин да поемат управлението на общината.

Реализацията на инфраструктурните проекти и усвояването на пари по европрограми замря. Настоящото ръководство на общината постоянно се оправдаваше с наследените дългове. По мое неколкократно настояване ми беше предоставена справката за финансовото състояние на община Сапарева баня. От нея става ясно, че към края на 2015 дългът е 800 000 лв. В същия период в сметката на общината е постъпила сумата от над 600 000 лв., която представлява възстановено ДДС от реализирани проекти.

От 2015 до 2019 г. приходите от дърводобив от общинската гора са в размер на 4,5 млн. лв. Издръжката на лесничейството за година е 100 000 лв. Това значи над 4 млн. лв. чиста печалба на общината. В текущия мандат бяха продадени редица общински имоти. Само три имота на Паничище струваха над 500 000 лв. Още един на Черемидарника за още 500 000 лв. Само тези продажби, които съвсем не изчерпват списъка, наброяват сума за от над 6 млн.лв., постъпили в бюджета.

Разработили сме стратегия за развитието на община Сапарева баня, програма за инфраструктурни проекти, които сме включили в нашата предизборна платформа. Целите ни са устойчива места икономика, ниско ниво на безработица, инвестиции и възможности за бизнеса, подобряване на инфраструктурата, социално политика.“

„16 години от живота си дадох на община Сапарева баня. Изградихме десетки километри канализации, водопроводи… Успяхме да превърнем Сапарева баня от едно село в китно градче. Но това е само началото с оглед потенциала, който има общината. Познавам Костадин Николов от дълго време, освен безспорни професионални качества той има нещо много ценно, което не се придобива, то е вродено- силните човешки качества.  Освен това как се справя с управлението на общината хората се интересуват и как кметът ще откликне на техните нужди.

Приключвам с една мъдрост, която използвах и за  своята предизборна кампания. Каква е разликата между умния и мъдрия човек? Умният решава проблемите бързо, мъдрият не ги допуска.“, заключи Сашо Иванов.

Събранието премина при изключително сърдечна атмосфера. Сапаревобанци се прегръщаха, споделяха си и се смяха на духовитите,  изпълнени с много шеги изказвания.

Срещата беше сполучливо озвучено с химна на България и песен, посветена на Сапарева баня.