Как да използвате чесъна като лекарство

1
146
Добави коментар
vocala
vocala

Чесънът е една от най-здравословните храни с невероятни лечебни сили. Най-добре е да се използва при настинка и грип и се счита за естествен антибиотик. Разбира се, чесънът се използва и за други цели. Ако страдате от някой от следните проблеми, чесънът може да ви бъде от голяма полза.

Косопад

Ако имате проблем с косопада, чесънът е най-доброто решение. Всичко, което трябва да направите, е да втривате чесново масло или счукан чесън по целия скалп веднъж седмично. След като нанесете чесъна, разтрийте главата си за около 10 минути и след това измийте косата с органичен шампоан.

Акне

Ако страдате от акне, нарежете няколко филийки чесън и ги поставете директно върху проблемната зона. Зачервяването ще изчезне след няколко минути.

Възпаление на ухото

Смесете една супена лъжица счукан чесън със супена лъжица горещ зехтин и изчакайте час. След това изстискайте няколко капки чесново масло в ушния канал; повтаряйте процедурата два пъти дневно.

Херпес

Херпесът е много неприятна вирусна инфекция. За да се отървете от него, всичко, което трябва да направите, е да поставите нарязан чесън върху херпеса и да го оставите за 10 минути. Повторете процедурата пет пъти през следващите 12 часа, а на следващата сутрин ще се събудите без следи от херпес.

Сироп за кашлица

Чесънът има антибактериален ефект и спира кашлицата. Сложете две скилидки чесън в 100 мл вряла вода и изпийте получената настойка.

За да премахнете цепка под кожата

Поставете малко натрошен чесън върху цепката и увийте областта. Цепката ще излезе сама.