Как да предпазим гел лака от надигане?

1
217
Добави коментар
sabutombg
sabutombg

Основното предимство на гел лака е неговата издръжливост. Когато обаче скоро поставен гел лак започне да се надига, може да бъде доста разочароващо, след всички усилия, време и средства. Тази статия съдържа полезни съвети как да предотвратим това.
1. Не мокрете ръцете няколко часа преди процедурата.

Ако се налага да се измиете набързо, не е проблем. Все пак гледайте да не е непосредствено преди лакирането. Не мийте чинии, не взимайте душ и др., накратко казано – не киснете ноктите дълго във вода.

2. Минете леко ноктите с фин буфер блок или пила – грит над 220.

Пилете само в една посока. Ако пилите в различни посоки, е твърде вероятно да ги увредите. Идеята е не да ги изгладите, а да ги направите по-груби, за да имат сцепление с гела. Не драскайте цялата нокътна плоча, ако обикновено нямате проблеми с надигане.

ПИЛИ, ФРЕЗИ, БЛОКОВЕ

Електрически пили за нокти, фрези, пили за оформяне, блокчета за нокти

3. Използвайте напоено със спирт или обезмаслител тампонче, за да отстраните прашинките след пиленето.

Ако има останали частички, те ще предизвикат надигане на гел лака. Спиртът трябва да е над 90%, а тампончетата – без влакна.

4. При много проблемни нокти, може да се използва ацетон, като ги минете с напоена и изцедена четка или тампонче без влакна.

Не ви съветваме да правите често това, защото ацетонът е агресивен към ноктите.

5. Използвайте праймер, който отстранява мазнината и водата от ноктите.

Нанесете върху проблемните зони, като избягвате достигане до кожата. Изчакайте да попие и изсъхне напълно.

6. Опитайте различни основи за гел лак.

Различните марки имат различна ефективност и издръжливост. Основите, които се свалят лесно, често предизвикат проблеми с надигане. От друга страна, тези, които са по-издръжливи, се почистват трудно.

ПРАЙМЕРИ

Праймери (обезмаслители) за нокти при гел лак и ноктопластика

7. Основна и най-важна причина за надигане на гел лака е подготовката на ноктите.

Бъдете стриктни кожичките да са перфектно избутани и почистени от ноктите. Те съдържат мазнина и вода, което задължително надига гела.

8. Внимавайте как нанасяте гел лака. Той не трябва да е в контакт с кожичките.

Предвидете, че се самоизравнява до известна степен, така че не е нужно да минавате с четката до самата кожа. Няма лесен вариант за това, докато не тренирате достатъчно пъти, за да свикнете и усвоите ефективна техника. Ако случайно излезете, използвайте тънка четка, напоена със спирт или ацетон, за да почистите излишното количество.

9. Не забравяйте да минете върховете на ноктите и да запечатате слоевете.

Ноктите поемат вода точно през тези слоеве и гелът се надига. Между другото това важи и за обикновен лак. Най-често върховете се запечатват, след като вече сме лакирали нокътя. След върховете, минете по цялата дължина още веднъж, за да не се натрупа гел само на върха.

ГЕЛ ЛАК MIXCOCO CLASSIC

Професионални гел лакове Mixcoco от Холандия – класическа колекция

10. Нанасяйте основата, гела и топа на тънки слоеве.

Правилото тук е „по-малко е повече“. По-добре да поставите по два тънки прецизни слоя, отколкото по един дебел, който да не се изпече добре, да се разтече преди да сте изпекли, да се набръчка и отлепи.

11. Често причина за бързо надигане на гел лака е слаба или некачествена лампа.

Най-добре е да ползвате лампа над 36W. Ако ползвате по-слаби лампи – 9W и подобни, удвоете и утроете времето за печене. Възможно е да ползвате мощна UV лампа и да забележите, че не изпича добре. Това означава, че е време да подмените UV пурите.

Масло за кутикули с четка – 33 мл

12.00 лв.

12. Маслото за кожички нанасяйте след края на процедурата.

Мазнината е враг номер едно при лакиране и няма място преди да сме приключили с маникюра. Не подминавайте грижата за кожичките. При сваляне на гел лака, се използват ацетон и течности за сваляне на ацетонна основа, а именно той причинява изсушаване и цепене на ноктите. Зоната с кожа над ноктите е мястото, където те се образуват и „хранят“, затова е важно да нанесете и масажирате точно там. Не забравяйте и крема за ръце – редовно, а маска и пилинг – периодично. Ако смятате след сваляне на гела да се лакирате отново веднага, оставете маслото за кожички и помадите за след това.

13. Ако все пак се случи скоро след лакирането гелът да се надигне или отчупи в някое крайче, можете да го поправите подобно на поддръжка при ноктопластика. Ето как:
Отрежете с нокторезачка възможно най-плътно до основата на надигнатия край на гела.С помощта на пила минете ръба на гел лака, където е отчупен/отрязан, за да го прелеете към естествения нокът.Направете стандартната процедура, както при маникюр с гел лак (основа, два слоя гел лак, топ лак) – само върху частта на нокътя, където липсва лак, като се стараете да не става ръб между стария и новия лак.Минете с топ лак върху целия нокът.

Искаш ли да получаваш нови известия за статии, новини и промоции?Абонирай се за блога за маникюр на Noktoplastika.Net

Свързани