Затвор за Филисити Хъфман актрисата от “Отчаяни съпруги”

1
148
Добави коментар
svetla58
svetla58

Актрисата от “Отчаяни съпруги” Фелисити Хъфман влиза зад решетките.

Решението на съда бе оповестено вчера. Фелисити Хъфман получи присъда от 14 дни затвор и 30 000 долара глоба за това, че е дала подкуп, за да вкара дъщеря си в елитен Щатски университет.

Скандалът с Фелисити Хъфман гръмна след разследване, свързано с над 50 богати семейства по подозрение, че са раздавали подкупи, за да вкарат децата си в елитни университети, сред които Йейл, Станфорд и Джорджтаун.

Фелисити Хъфман е първата от всички обвинени, която получава присъда. Доказано бе, че актрисата е дала 15 000 долара подкуп, за да бъдат фалшифицирани приемните тестове на по-голямата й дъщеря за влизане в престижен университет.

Нейните адвокати настояваха в съда вместо на затвор, актрисата да бъде осъдена на 20 000 долара глоба и обществено полезен труд. Прокурорът настояваше за едномесечна ефективна присъда.

След обявяване на решението на съда, Фелисити Хъфман се извини на съпруга си и на дъщеря си. След заседанието, тя напусна сградата, хаваната за ръка със съпруга си, актьорът Уилям Мейси. Актрисата ще влезе в затвора на 25 октомври.