Два чисто нови терена с изкуствена настилка за минифутбол откри днес кметът на Община Перник Вяра Церовска

1
162
Добави коментар
pavlimir
pavlimir

Два чисто нови терена с изкуствена настилка за минифутбол откри днес кметът на Община Перник Вяра Церовска. Спортните съоръжения се намират в кв. „Ралица“, в близост до СБДПЛР „Профилакториум“ и в двора на обединено училище „Христо Ботев“ в град Батановци. С това новоизградените през последните 4 години спортни площадки станаха 17, а съвсем скоро се очаква и откриването на още една в село Големо Бучино. Игрищата са с размери 20 на 30 м., с изкуствена тревна настилка, поставени са футболни врати с мрежа, както и специална предпазна ограда. Ключовете от обектите символично бяха връчени на световната ни шампионка по таекуондо ITF Василена Василева и на директора на учебното заведение Лилия Стойчева.

„За мен е изключително радостно да виждам толкова млади хора, които искат да спортуват. В началото на мандата си поех инициативата спортът да бъде достъпен за всеки и сега, когато откриваме поредните спортни съоръжения съм убедена, че заедно ще успеем да направим още много необходими неща за всички, които обичат града“, сподели градоначалникът.

Инвестицията е от капиталови разходи на Община Перник за 2019 г., като всеки от терените е на стойност 60 000 лева. Новите придобивки могат да се ползват от всички жители за различни спортни занимания абсолютно безплатно.