Кметът Владимир Джамбазов откри обновената Детска градина „Юрий Гагарин“ в Долна баня

1
206
Добави коментар
pavlimir
pavlimir

Навръх големият християнски празник в чест на Светите мъченици Вяра, Надежда, Любов и майка им София официално бе открита обновената Детска градина „Юрий Гагарин“ в Долна баня. Трикольорната лента имаха честта да прережат кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов, енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров и директорката на детската градина Ангелина Николова.

Детското заведение бе обновено по проект „Реконструкция, ремонт и благоустрояване на сградата на Детска градина „Юрий Гагарин“, ведно с прилежащото дворно пространство“ на Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 година, като стойността му бе в размер на 520 339,88 лева.

Тържеството в двора на детската градина бе открито от директорката Ангелина Николова, която след като поздрави гостите от общината, колегите, родителите и децата, тя най-сърдечно благодари за обновената и красива сграда и двор на детското заведение, в които ще се възпитават и играят най-малките долнобанчета.

Поздравление отправи към всички присъстващи и кметът на община Долна баня Владимир Джамбазов, след което празничен водосвет и молитва за освещаване, здраве и благоденствие отслужиха енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров и неговия син свещеник Емануил Димитров.

Прозвучаха в празничния ден стихове и песни от децата от трета група „Мечо Пух“ под ръководството на учителката Красимира Иванова.

Директорката Ангелина Николова плисна менче с вода, след което покани малчуганите да се веселят на воля в обновения с различни детски площадки двор.