Бебешки покупки: Дълготрайните ползи от практичния избор

1
170
Добави коментар
clashbade
clashbade

В днешно време най-лесното нещо е да узнаете пола на бебето още след третия месец на бременността. Все още има родители, които искат да останат изненадани на самия финал, но повечето чакат новината с нетърпение.

Това води след себе си редица предимства. Предварителната подготовка за бебето никога не е била по-безпроблемна. Така можете да вземете правилни решения по отношение цвета на стаята, дрехите и куп други неща.

Малко са тези, които изцяло подчиняват избора си само на пола. Основна роля тук играят вкусовете на родителите, но едва ли мама и татко на момче ще си купят розова бебешка количка. Когато порасне детето, само ще отстоява претенциите и вкусовете си, но засега ще се наложи да разчита на вашия избор.

Ако залагате на практичността и възнамерявате да имате второ бебе, използването на една и съща количка би могло да бъде спестяващо средства решение. В този аспект мултифункционалните цветове биха били задължителни. Ако след периода на използване на количката решите да я отстъпите на друг, незадължаващата гама би разширила двойно избора на възможности.

В случай, че сте от щастливците, които очакват разнополови близнаци, неутралният цвят отново е за предпочитане.

По отношение на обзавеждането и преобладаващата гама в детската стая няма да сбъркате, ако се доверите на психолозите относно влиянието на цветовете. Никога не е излишно да подпомогнем развитието на детето в още едно отношение. А какъв по – удачен начин от избора на подходящ цвят.

Момченцата, радващи се на синята гама в своята обител, ще бъдат насърчени да развиват спокойствието и интелигентността у себе си. Наситеното синьо стимулира ума. Меките тонове на цвета възпитават спокойствието и концентрацията.

Малките дами, които се наслаждават на розово в стаите си, ще развиват с охота нежността и чувствителността си, а виолетовите нюанси ще подхранват загадъчност и изтънченост.

Неутралните цветове, като зеленото, са отговорни за баланса, хармонията и мира. В комбинация с жълтото ще създадете емоционална атмосфера, заредена с оптимизъм.

Червеното е малко по – агресивен избор. То символизира страстта, решителността и желанието. Не е твърде подходящо за цялостния детски интериор, но ако ви е любимият цвят бихте могли да поставите акцент в него. Що се отнася до бебешка количка в червен цвят, стига да ви харесва, тя е отличен избор, независимо дали отглеждате момче или момиче.

Каквото и да изберете, важно  условие е да сте жизнерадостни, спокойни и любвеобилни. Приятната обстановка и хармонични отношения са най – добрите възпитатели за едно дете. Те му вдъхват сигурност и увереност, които ще са му нужни през целия живот. Така вие ще бъдете неговата сила и опора.