Какво представляват стафидите? И как всъщност ни помагат

1
245
Добави коментар
svetla58
svetla58

Стафидите се получават чрез изсушаване на гроздовия плод. Дори да не фигурират в списъка ви с любими хранителни продукти, със сигурност сте усещали вкуса им в бисквити, десерти, мюсли и други храни.

Знаете ли, че тези мънички цветни вкусотии всъщност са складирали изключително полезни вещества с висока хранителна стойност? Те действат като енергийна бомба и са богат източник на калций, желязо, фибри, които имат силата да ви доставят красотата и магнетизма на гръцка богиня! Освен това имат положителен ефект върху активността на централната нервна система, ускоряват мисловния процес и увеличават кръвообращението.

Raisins in metal spoons on wooden table

Ако все още имате някакви съмнения, вижте в нашата галерия какви са най-големите ползи от редовната консумация на стафиди. Сигурни сме, че ще успеем да ви убедим да ги включите в здравословния си хранителен режим още днес.

Препоръчваме ви да ги консумирате, като ги накисвате предварително във вода и ги добавите като съставка в шейкове, смутита, салати и под формата на здравословна закуска с мляко и овесени ядки.

Причини, за да ядем стафиди 

Стафидите помагат при лечение на анемия – Стафидите са богати на желязо, а то влиза в състава на хемоглобина (основната съставка на червените кръвни телца).

Стафидите помагат за загубата на тегло – Освен че са отличен заместител на изкуствените подсладители, сушените плодове създават бързо усещане за ситост и са истинско богатство за вкусовите ви рецептори.

bowl of organic dried raisins. raisins on a wooden background.

Стафидите укрепват костите – Те са мощно оръжие в борбата с болките в ставите и слабите кости. Редовната им косумация допринася са по-голяма плътност на костната структура и намалява риска от артрит и подагра.

Стафидите укрепват имунната система – Високото съдържание на витамини и минерали стимулира имунната система и помага при борбата с инфекциите. Противовъзпалителните и антибактериалните свойства на сушените плодове ви предпазват от треска, инфекции и редица други заболявания.

California Raisins pack an all-natural, no-sugar-added nutritional punch. Fat- and cholesterol-free, and loaded with antioxidants and fiber, this small but mighty fruit is great for on-the-go or after-school snacking. (CNW Group/California Raisin Marketing Board)

Стафидите помагат за поддържането на алкалния баланс в огранизма ви – Високата киселинност в тялото може да е източник на неприятни външни симптоми като акне. Редовната консумация на сушени плодове помага на тялото ви да се пречисти от токсините, да възстанови оптималните нива на ph и озарява кожата ви.