Гризман: Ще отнеме време, за да се сработя с Меси и Суарес

2
138
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Антоан Гризман призна, че Барселона трябва да се подобри след равенството в Шампионската лига срещу Борусия Дортмунд.

Антоан Гризман настоя, че ще му отнеме време да се напасне с Лионел Меси и Луис Суарес, след като Барселона измъкна точка срещу Борусия Дортмунд в мача на откриването им  в Шампионска лига.
Барселона удържа  равенство 0:0  като гост на отбора от  Бундеслигата  при сблъсъка в група F във вторник, след като вратарят Марк-Андре тер Стеген спаси дузпа през второто  полувреме, бита от Марко Ройс.

Суперзвездата Лионел Меси направи първата си поява през сезона, след като се възстанови от контузия на прасеца – влизайки като резерва през второто полувреме – но това беше разочароваща нощ за шампионите в ЛаЛига, чиито състав включваше Суарес и лятното попълнение  Гризман.

„Това е вторият ми месец след пристигането ми. Трябва да свикна и да играя повече с тях, за да разбера движенията на Суарес и Лео“, призна Гризман, струващ на клуба 120 милиона евро платени на Атлетико Мадрид.

Четете още: Tер Стеген: „Думите на Нойер бяха неподходящи“

„Не създадохме достатъчно положения пред противниковата врата и трябва да се подобрим и да работим над това. Взехме точката днес, но Марк спаси  дузпа и направи други спасявания.“

Валверде: трябваше да страдаме много
Треньорът на Барса, Валверде, призна, че Тер Стеген е човекът на който трябва да благодарят, след като направи низ от фини спасявания – включително едно от бялата точка на германския национал Ройс в 57-ата минута.

„Това беше труден мач в страхотна атмосфера“, каза Валверде. „Трябваше да страдаме много, особено след почивката, когато загубихме контрол и те бяха много опасни.“

„През първото полувреме доминирахме малко повече. Липсваше ни острота в последната третина. Трябва да благодарим на Марк-Андре Тер Стеген за изключителните спасявания.

„Знаем, че трябва да се подобрим далеч от дома. Опитахме да дадем на Меси няколко минути, а Луис Суарес игра от самото начало.“
 
Тер Стеген добави: „Хората знаят на какво съм способен. Просто искам да се концентрирам изцяло върху работата си и да изпълня 100% от възможностите си. Днес мисля, че демонстрирах това.“

Разочарование за Ройс
Капитанът на Дортмунд, Ройс, призна, че е разочарован от пропускането на такава златна възможност да победи испанските гиганти.

Той каза: „Марк е вратар от световна класа. Изпълнението ми не беше много добро. Трябва да тренирам отново дузпи, заради удар като този.

Четете още: Шампионската лига се завръща! Играй и печели с 1xBet

„Разбира се, че не се чувствам добре. Не успях да реализирам дузпа и имахме няколко други шанса. Един гол вероятно би бил достатъчен за победа. Не дадохме на Барселона много пространство и показахме силно представяне.“

Защитникът на Дортмунд, Матс Хумелс, заяви, че резултатът се чувства като пропусната възможност, но германецът настоя, че има достатъчно позитиви, които да се вземат от представянето.

„В крайна сметка загубихме две точки и не успяхме да бъдем в по-добра позиция. Въпреки това можем да бъдем особено горди от второто полувреме“, каза 30-годишният защитник.

Източник

Категория: Футболни анализи

Тагове:
Барселона, Шампионска Лига, Антоан Гризман, Борусия Дортмунд