Пламен Бобоков: Кюстендил има огромен потенциал за развитие на туризъм

1
195
Добави коментар
Strepsils
Strepsils

Собствениците на „Приста Ойл“ Атанас и Пламен Бобокови стоят зад намеренията си да изградят мащабен спортен и СПА комплекс в Кюстендил. Първоначалният проект предвижда  да  инвестират 50 млн. лв. в “Пауталия спорт и СПА ризорт-комплекс,който  ще бъде построен по линия на публично-частно партньорство с община Кюстендил върху терена на бившите казарми в града, който е с площ от 112 дка.

„Ние имаме опит и ще го направим далеч по- добре, освен това не съм сам, а го правя с местен партньор, който много добре познава Кюстендил и хората и знае как се прави такъв мащабен проект. Проектът е реален , предстои ни среща с Регионалният фонд за развитие, който управлява програмата за градско развитие, тъй като когато започна програмата бе обявено едно, а сега условията  са други.Ако условията за финансиране са подходящи, ще направим този проект , защото има смисъл“, заяви Пламен Бобоков.

Тай е категоричен, че този проект ще създаде друг облик на града, ще привлече погледите на много инвеститори със съпътстващ бизнес и
отриване на нови работни места.

„Сега е момента да кажа, че два пъти съм се виждал с кмета Петър Паунов,той е изключително сериозен и отговорен човек и с тази администрация може да се работи много добре .
Кюстендил има огромен потенциал за развитие на туризма , първо , защото има много добра комуникация, много близо е до София, има страхотни природни дадености, като минерална вода и хора, което е много важно,защото има места в България, където каквито и природни дадености да имат е по- добре да не се прави бизнес..Да не забравяме невероятните плодове и зеленчуци и био продукти.И най- важното нещо –има легенди, римската история на града, свързана с императори, които са посещавали Пауталия, известната лечебна вода- това е нещо ,което може да се експлоатира и ще донесе висококачествен туристически продукт“, категоричен е Пламен Бобоков.

Първоначалният проект предвижда откриването на над 300 преки работни места. Комплексът ще включва многофункционална зала с 2500 места, хотели, СПА център с вътрешни и външни минерални басейни, футболно и волейболно игрища, тенис кортове.