Как да обзаведем стаята на бебето

2
187
Добави коментар
clashbade
clashbade

Голяма част от нужните мебели и пособия ще са необходими само в определени интервали при растежа на бебето. Хубаво е да се мисли в перспектива, но понякога комфортът и удобството взимат превес над практичното.

Всички родители си имат индивидуален вкус и предпочитания, за това как трябва да изглежда стаята на малкото им съкровище. Независимо от подредбата и цветовете, функционалността на бебешкото креватче е изключително важна за правилен растеж и развитие.

Здрава основа

В повечето случаи стационарна кошара с масивен и здрав вид е за предпочитане. Снабдена с ортопедичен матрак, тя ще осигури удобството и сигурността, от които имате нужда. Прилежащ скрин и дъска за повиване може да ви се струват глезотия, но сами ще се убедите в тяхната полза веднага щом се приберете с бебето у дома.

Дори и в първите дни не е препоръчително да оставяте бебето без да го държите  на дъската, при смяна на памперса. Ще се изненадате колко бързо стават изключително подвижни и белята става за миг. Всички пособия на една ръка разстояние, стига да са подредени, за да ги достигате лесно, ще ви оставят доволни от предварителните мерки, които сте взели.

Безопасни дървени плоскости

Обиколниците ще са голям помощник на мама, когато бебето поотрасне и започне да се върти и преобръща в креватчето. Те ще предпазят мъника от неволно нараняване, а и винаги създават уютна обстановка.

На път с бебето

Сгъваемата кошара може да ви свърши много добра работа, ако обичате да пътувате или отсядате при роднини. Почти няма хотел, който да не ви предложи такава, но компактните размери, формата и видът на сак я правят изключително лесна за транспортиране. Не се лишавайте от подобна екстра. Винаги ще влезе в употреба.

Игра на воля

Кошарите за игра представляват меко, удобно и безопасно пространство, където детето да разполага с нужната свобода за игра, а мама може да свърши най – неотложното без да се тревожи, че не е всяка секунда до палавия наследник.

Аксесоари

Не само прищявка, но и необходимост са въртящите музикални играчки, които да поставите на кошарата над главичката на бебето. Те стимулират развитието на слуха и зрението. Ангажират по здравословен начин вниманието на бебето и често пъти са в основата на успокояването от напрегнат плач.

Избирайте подходящи бебешки играчки от безопасни материали. Любопитството и стремежът към новото са двигател в развитието на малките деца. Не ги лишавайте от прекрасната възможност да опознават заобикалящия ги и вълнуващ свят чрез играта. Сами ще усетите кое ги привлича и им влияе положително.