Предлагаме SEO оптимизация на сайтове и Интернет онлайн магазини на разумни цени. Каним Ви на първа страница в Google!

1
175
Добави коментар
websitepr
websitepr

Какво представлява SEO оптимизацията и защо имаме нужда от нея?
SEO и WEB от WebSitePR

В България, всички потребители на Интернет пространството, независимо от коя страна на сайта се намират, са:

администратори и редактори (хора, които пълнят,обновяват, организират, поддържат и извършват всякакви дейности за съществуването на даден уеб сайт или онлайн магазин)
потребители и клиенти (хора, които ползват активно търсачките и сайтовете)

Повечето хора не са напълно наясно какво представлява SEO оптимизацията (Search Engine Optimization) на интернет сайтове, магазини или други платформи, които се подреждат и класират в онлайн търсачки (Гугъл , Яндекс и др.)

Много хора мислят, че всичко приключва с направата на сайт или уеб магазин. Имали сме доста клиенти, които искат да им се изгражи функционален сайт или магазин. Дотук добре. Но след като обясним какво представлява SEO  и защо им е необходимо, те не го приемат на сериозно. Няколко месеца след направата на уеб сайта, въпросните клиенти се връщат с въпроса: „Извинявайте, но в моя сайт/магазин не влиза никой/нямам посещения/клиенти ?… “ и отново иде реч какво представлява SEO оптимизацията на сайтове и какъв резултат трябва да се търси или да се очаква, какво са ключови думи, настройка на „сорс“ кода,  изграждане на беклинк (полезни връзки от и към сайта), популяризиране на страниците на сайта или какво представлява цялостният дигитален маркетинг за един Интернет магазин или сайт.

Потребители и SEO специалисти смятат, че само нареждането на ключови думи, написването на мета описания, беклинкове и публикуването на текстове, са предостатъчни за един сайт/онлайн магазин да се класира добре в Google. Но това не е така! „Сорс“ кода има изключително значение за класирането на сайта, т.е. важно е на каква платформа е, ако е писан – как е написан и как е структуриран (ако това нямаше значение, всички сайтове щяха да са на първо място, първа страница в Гугъл).

SEO оптимизацията на много от платформите е на високо ниво и затова те се класират на предните места в търсачките. Но всъщност има платформи, които са по-добре класирани от други, точно както има писани сайтове, които са по-добре класиране от други, т.е. структурата на кода е изключително важна. Но не мислете, че само тя е в есенцията на нещата, не, важно е един SEO специалист  да „чете“ анализите за сайта, да види кое е добре за него, на кое трябва да се наблегне и кое да се „тушира“, за да може даден сайт да се насочи в определен момент, по определен начин, в желана насока.

За тази цел, SEO експертът трябва да разбира и от самия код, да знае кое как да промени, за да се получи нужните резултати (Не смятате ли, че звучи леко несериозно, когато SEO фирмите, кажат: „- Ще ви изготвим SEO анализ, после трябва да си намерете програмист, за да го изпълни и тогава ще сте на топ място в класациите“. Това не трябва да е така. SEO оптимизирането  на сайт/онлайн магазин не е еднократен акт или работа от 8-17ч, а постоянна ежеседмична, най-често и за по-дълъг период от време, работа. Един правилно класиран сайт би имал огромни ползи за собственика му.

Когато се утвърдите на първите места в Google търсачката и с методични SEO и SEM кампании , Вие ще станете разпознаваем, наложен бранд. Тогава дори при равни условия с конкурентите Ви, клиентите ще предпочетат Вас, тъй като имате положително и наситено SEO присъствие в мрежата… следва продължение на разясняването „Какво представлява SEO оптимизацията и защо имаме нужда от нея“