Антонио Конте постави рекорд за Интер с петте поредни победи

1
91
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Бившият меинджър на Челси Антонио Конте похвали характера и манталитета на своя клуб, а Нерадзурите се добраха до поредната победа.

Антонио Конте постави нов клубен рекорд, като стана първият треньор на Интер, спечелил първите си пет мача в Серия А, след като тима надви Лацио с 1:0.

Нерадзурите удължиха перфектния си старт на сезона благодарение на първото попадение на Данило Д’Амброзио на стадион Сан Сиро.

Триумфът в сряда изкачи Интер над Ювентус в класирането, с максимални 15 точки до момента в началото на една обещаваща кампания.

“Това беше трудна и важна победа срещу много силен отбор, който работи заедно от четири години и не направи нищо друго освен да се засили през последните сезони. Това в никакъв случай не беше лесна победа“, каза Антонио Конте пред Sky Italia.

Шефът на Лацио Симоне Индзаги вкара Чиро Имобиле в опит да се върне в играта, но не успя да го направи и Интер удържа трудно спечелената победа.

„Когато анализирате играта, трябва да я разделите на две части“, добави Антонио Конте. “Не бях щастлив през първото полувреме, започнахме агресивно, изглеждахме, че ще останем на високо ниво, а те се опитаха да ни натиснат.“

„След гола стояхме прекалено назад, позволявайки на Лацио да стигне до наказателното ни поле, а Ханданович беше отличен в този период, той направи разликата.“

„Въпреки това, отборът показа страхотен характер през второто полувреме, ние доминирахме и заслужихме успеха си. Единственото, което липсваше, беше още един гол, за да убием играта. Трябваше да се справим по-добре с нашите шансове през второто полувреме.“

Конте, който наследи Лучано Спалети през настоящия сезон, спечели три последователни титли в Серия А, докато ръководеше Юве.

Бившият шеф на Челси и Италия сега ще се надява да доведе Скудетото в Интер, които за последно бяха короновани шампиони през 2009-10.

ИЗТОЧНИК

Тагове:
Серия А, Интер, Лацио, Антонио Конте