Андрей Райчев: Цветанов почти сигурно готви нов политически проект

1
127
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Като гледам г-н Цветанов (бившият втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов) какви ги върши и какво говори, като че ли ще се усети неговото присъствие на следващите избори. За мен няма съмнение, че той тръгва да отделя нещо. Почти сигурен съм, че подготвя нов политически проект. Това каза в предаването „Тази сутрин” политологът Андрей Райчев в отговор на въпрос как ще се отрази на предстоящите местни избори отсъствието на Цветанов от предизборната кампания на ГЕРБ.

Той уточни, че няма кулоарна информация, а разсъждава като политолог.

Според политическия психолог Антоанета Христова Цветанов наистина се опитва да направи институт, базирайки се на контактите си от миналото. „Това е естественото му развитие, но ще ме бъде много трудно – за да бъдеш лидер на такъв институт, трябва да не си част от дадена политическа партия. Повече ми се струва, че ако тръгне този институт към успешно функциониране, той ще се оттегли от политическата сцена”, смята Христова.

Относно битката за София Андрей Райчев каза, че повечето изследвания на електоралните нагласи сочат балотаж между кандидата на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и Мая Манолова. По думите му Манолова може да победи, ако успее да привлече онези 70 хил. до 100 хил. души в София, които традиционно не гласуват.

По думите на Антоанета Христова проблемът на Манолова е, че БСП все повече се прилепва към нея.