Шестте правила на Синди Крауфорд за стилен живот у дома

1
142
Добави коментар
svetla58
svetla58

Синди Крофорд не спира да демонстира стила и блясъка си. А домът ѝ е мястото, където може да се развихри на воля и да покаже, че не я бива само на модния подиум. Показваме ви как супермоделът живее луксозно, но стилно и подредено, без излишни вещи, сред много книги, цветя и уют.

Избира цветя, които засилват атмосферата

Страстта на манекенката са сукулентите и орхидеите, но цветята ѝ се променят в зависимост дома и от сезона. „Когато сме в къщата на езерото, винаги имам слънчогледи, защото са щастливи и слънчеви, но те няма да издържат в Малибу.“ Нещото, което избягва са силните аромати, защото съпругът ѝ, Ранд, е чувствителен към миризмите.

Уважава историческия дизайн на къщата

Макар да не се ограничава в един стил на декорация, Крауфорд се опитва да наблегне на нещата, които ѝ харесват. „Не ми харесва, когато хората си купуват къщи от средните векове и след това се опитват да ги направят модерни. Така къщата губи душата си. Обичам да усещам оригиналната идея.“ Някога е притежавала испанска хасиенда от 1927 година, чиито руини използвала, за да създаде дома си.

Намира баланса между устойчивостта и лукса в дома си

Тя е супер модел с луксозен начин на живот, но е и майка на две деца, която знае, че се случват инциденти. Обича домът ѝ да е стилен, но и достатъчно стабилен, за да устои на детските бели. За да преодолее тези проблеми използва много материи, които са типични за открити пространства, в дома си.

Мисли за всички сетива, когато декорира

„Бих искала един сляп човек да може да хареса къщата ми, така както един човек, който вижда, би могъл.“ Тя не се фокусира само върху естетиката, но върху цялостното усещане, което носят материите, музиката, свещите в дома ѝ.

Кухнята ѝ е за готвене, не за показ

Кухнята е сърцето на дома за Крауфорд и тя държи то не само да изглежда добре, но и да е функционално. „Трябва да изглежда добре и да е лесно за почистване. Не искам помещение, в което трябва да чистиш постоянно и да не можеш да оставиш един лимон на плота.“ Кухните ѝ са в различен стил в различните къщи.

Домът ѝ подхожда на начина ѝ на живот

Тестът, който манекенката и съпругът ѝ правят преди да си купят жилище е, да си представят как биха живяли в това пространство. „Понякога се закачаш за естетиката, а после осъзнаваш, че няма къде да седнеш и да изгледаш един мач. Къде да прочетеш една книга? Опитвам се да мисля как искам да прекарвам времето си в тази къща, а не само как изглежда.

Този начин на мислене, тя прехвърля и в избора си на дизайн. Обича да ходи боса и каменните подове са нейната идея за успокояваща и лесна за почистване настилка.