Ралф Рангник: Хендерсън и Милнър бяха напълно обикновени преди Клоп да пристигне в Ливърпул

1
116
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Бившият шеф на РБ Лайпциг и Шалке смята, че трансформацията на някои от ключовите играчи на Червените е изцяло зависима от техния мениджър

Бившият мениджър на РБ Лайпциг Ралф Рангник приветства способността на шефа на Ливърпул Юрген Клоп да трансформира „обикновените“ играчи в световни победители – Джордан Хендерсън и Джеймс Милнър са основните примери.

Той също така посочи промяната в отношението на атакуващото трио Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино, като заяви, че успехът им като единици се свежда до влиянието на Клоп.

61-годишният Ралф Рангник помогна на Лайпциг за промоция в Бундеслигата през 2016 г. и сега е ръководител за развитието на спорта и футбола на всички клубове в групата на Red Bull.

„Ако погледнете Джордан Хендерсън или Джеймс Милнър преди Клоп, те бяха напълно обикновени“, каза той на Frankfurter Allgemein.

“Това, че те са станали такива играчи, зависи изцяло от техния мениджър. До преди три-четири години Садио Мане, Мохамед Салах и Роберто Фирмино бяха просто типичните нападатели.“

“Те просто искаха да имат топката и да играят с нея. Фактът, че те са израснали заедно в Ливърпул, се свежда до Юрген Клоп.“

Непредсказуемата двойка Хендерсън и Милнър значително повишиха репутацията си, след като Клоп пое контрол над стадиона “Анфийлд“ през 2015 г.

Клоп говори за задоволството си от това, че е помогнал на Хендерсън да вдигне Шампионската лига като капитан в началото на тази година. Постижение, за което каза, че не би било възможно без присъствието на Милнър в съблекалнята.

Ралф Рангник смята, че той и професионалният му съперник Пеп Гуардиола нанесоха огромна загуба на Бундеслигата, след като напуснаха поотделно Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Но сега той смята, че шефът на Лайпциг Джулиан Нагелсман може в крайна сметка да съвпадне със способностите на Клоп и Гуардиола като мениджър.

„Фактът, че вече нямаме такива хора в Бундеслигата, темпото е малко по-спокойно, играта се забави. Това допринесе и за факта, че през последните години нито един играч от световна класа не излезе от Бундеслигата.“

„Юлиан Нагелсман е най-големият немски треньорски талант. Той е много зрял за възрастта си и ако продължи да се развива, може да бъде наравно с Клоп и Гуардиола.“

„Въпреки че разбира се, все още имам резерви относно модния стил на Юлиан.“

ИЗТОЧНИК

Категория: Футболни анализи

Тагове:
Ливърпул, Юрген Клоп, Джордан Хендерсън, Джеймс Милнър