Кои са мистериозните звезди в „Маскираният певец“

1
151
Добави коментар
SkandalMedia
SkandalMedia

Предаването “Маскираният певец” за 3-а поредна събота ще прикове зрителите пред малкия екран, екипирани ако не с детективска шапка и лула, то с голяма доза любопитство, опитвайки се да отгатнат коя звезда под коя маска се крие. Още след първия епизод във фейсбук страницата на предаването заваляха предположения за всеки от първите 8 участници, а интересът към останалите 8 бе още по-голям, пише „24 часа“. Двама от тях вече са ясни – това са кулинарят Иван Звездев и плеймейтката Джулиана Гани.

Ето и нашите предположения кои са талантливите звезди, участващи в “Маскираният певец”.

Бикът

Във видеото с улики Бикът казва, че за него са писани много истории, но нито една от тях не е истинска. Затова, въпреки че се представи отлично с песента на “Рамщайн” Du Hast, зад маската се крие не певец, а актьор. Друга улика е табелка, на която бе изписано 090/91974. Тези цифри може да са рождена дата – 9 септември 1974 г. Точно тогава е роден актьорът Филип Аврамов. От участието му в “Като две капки вода” знаем, че може да пее добре – беше сред финалистите. Освен това е почитател на рока. Уликите за него не свършват дотук. Бикът каза, че обича конете. Името Филип идва от гръцкото Филипос, което в превод означава “обичащ коне”. Във видеото му се появи и змия. Аврамов участва във филма TILT, където името на героя му беше Змията.

Рицарят 

Определено може да се поспори кой стои под маската на 192-сантиметровия Рицар. Едно е сигурно – той е актьор, защото във видеото с улики казва, че е част от много случки и събития, но нито едно от тях не е неговата история. Освен това е правил всичко за народа, а вече и за цялата нация. Това вероятно е игра на думи, в която се има предвид, че е част от трупата на Народния театър. Рицарят е бил в славна армия, но се е отделил и сега сам решава кои битки да води. Има логика под маската му да се крие Деян Донков, който на 13 януари представи пиесата “Любовникът” на Харолд Пинтър. В нея той не е само актьор, но и режисьор т.е. сам е избрал да стъпи на театралния фронт – сцената, при това с дамата на сърцето му Радина Кърджилова.

Розата 

Дискусията кой стои под маската на Розата е най-разпалена в интернет. Зрителите дори не могат да се обединят на едно мнение за пола ѝ. По-вероятно е да е жена, след като е висока едва 170 см. Една от уликите за нея е, че е работила като шивачка и иска да направи света по-красив. По-вероятно е Розата да е певица, а не дизайнер, въпреки че на сцената каза, че някога се е опитвала професионално да се занимава с музика. Освен това е много известна, но невинаги е била такава. Изправила се пред трудности, но успява да ги преодолее, след като намерила своята планета. Това навява на мисълта, че е певица на компанията “Пайнер”, чиято телевизия се казва “Планета тв”. Предположението на Гала, че това е Есил Дюран, звучи най-логично, тъй като тя се занимава с дизайн, а преди няколко месеца напусна музикалната компания, така че може да се каже, че вече не е професионална певица. Една от основните причини за съмнение е, че певицата има по-фино и стройно тяло от това на розата, но това може да е целенасочен ефект, за да се замаскира коя е тя.

Принцесата 

След като стана ясно, че Принцесата е родена на 20 мин от София в посока Черно море, т.е. Ихтиман, почти всички зрители се сетиха, че зад маската стои певицата Алисия. Миньончето, високо 163 см, се издаде с характерния си глас. Във видеото с улики имаше още един акцент. Принцесата пали всичко около себе си, а една от песните, с които Алисия проби, се казва “Палиш”.

Кукерът 

Един от най-запомнящите се образи е този на Кукера. Сред уликите за него са: роден е в Балкана, в град с много стари къщи, привлича смеха и хората го обичат, пътува много и дори е бил на най-ветровитото място. На всички тези критерии отговаря Ненчо Балабанов. Той е родом от Котел. Хората го обичат заради прекрасното му чувство за хумор и таланта да имитира, а в “Като две капки вода” доказа, че умее и да пее. Освен това е учил в техникум по електротехника и електроника “Мария Кюри” в Сливен – най-ветровития град в България.

Пилето 

Дивна е най-често спряганата личност зад маската на Пилето и това не е случайно. Тя е дребничка, така че отговаря на нужния ръст – 164 см. Пилето казва, че лети от малко и много му е помогнало друго, вече голямо пиле. Певицата е на сцената от 4-годишна, а когато е на 11 г., печели формата “Пей с мен”, където си партнира с Миро. След това той я взе под крилото си и ѝ помогна да стартира соловата си кариера. Пилето започнало да подкрепя по-малките пиленца. Дивна бе сред журито на предаването “Големите надежди”, където оценяваше най-талантливо пеещите деца в България. Не на последно място каза, че имат общ любимец с Бионсе. Кучето на Дивна се казва Джей Зи, както е и името на мъжа на американската певица.

Лъвът 

Лъвът, както каза Геро, си е чиста Лъвица. Той е крал на джунглата, но е добър – обича да се смее и да кара всички около него да се смеят. Логично е зад маската да стои комедийна актриса. Освен това Лъвът е роден там, където водата не е сладка, т.е. Черноморието. Актрисата Албена Михова е родена във Варна, а гласът на Лъва много прилича на нейния.

Шапката 

Шапката е герой в много истории, от което следва, че е актьор. Но кой? Най-логичният вариант, ако следваме уликите, е Николай Урумов. Следите сочат, че е роден в село, а във видеото Шапката е застанал пред ветрогенератори. Урумов е от с. Българево. В непосредствена близост до него се намират именно ветрогенератори. Шапката прегръща 2 кукли във видеото, а в началото Урумов е приет да учи куклено актьорско майсторство. Впоследствие разбира, че това не е за него. Според последната улика Шапката повече от 15 години е на сцената. Урумов покрива и този критерий.

Бухалът 

“Като изваден от марков безмитен магазин съм”, казва Бухалът. Когато не е в костюма си, е стилен и елегантен. В интернет най-спряганото име за него е това на Валентин Михов, в което има логика. От гласа на Бухала стана ясно, че е човек в зряла възраст, а от изпълнението му – че не е певец. “Играя играта и до днес”, допълва той. Затова е най-логично да бъде спортист. Михов е бивш футболист и бивш президент на Българския футболен съюз. Сега е бизнесмен, който се откроява с елегантния си стил на обличане. Последната следа гласи, че е бил на билборд в България. През 2009 г. той наистина е – като рекламно лице на марка за дрехи.

Пчелата 

Пчелата определено е жена, при това, както си личи от фините ѝ крака, е в страхотна форма. От уликите за нея предполагаме, че е професионална певица и сме сигурни, че обича природата, спокойствието, йогата, музиката и умее да свири на музикален инструмент. Гласът ѝ много наподобява този на Михаела Маринова, когато имитираше Шакира в предаването “Като две капки вода”. Но остава въпросът защо младата изпълнителка би избрала да се издаде, като отново изпълни песен на известната латиноамериканка. Затова не е вероятно Маринова да стои зад маската на Пчелата. По-голям е шансът да е колежката ѝ Светла Иванова. Нейният глас далеч не е толкова груб, колкото този на Шакира, но като професионалист веоятно може да играе с него и да го променя, особено като пее малко по-носово. Не на последно място тя практикува йога и е в много добра форма.

Звездата 

Звездата може и да е звезда, но не и на музикалната сцена. Това си пролича по време на изпълнението му. Голяма част от зрителите припознаха под маската Енчо Данаилов, по-известен като Бате Енчо.

Това е много вероятно, защото уликите също сочат към него. Роден е близо до реката. Бате Енчо е от Русе, където минава р. Дунав. Звездата обаче иска да се е появила на бял свят “на изгряващото слънце”. Случайно или не Данаилов знае японски език, а Япония е известна като Страната на изгряващото слънце.

Шотландецът 

Височината и страхотното изпълнение на Шотландеца оставиха много малко на въображението кой се крие зад маската му. Най-вероятно това е Юлиан Константинов. Той има плътен и мъжествен глас, който, както показват уликите, е събрал много аплодисменти не само в оперите в България, но и в американската Метрополитън, лондонската Ковънт Гардънт, виенската Щаатсопер и др. Уликите сочат, че Шотландецът е роден през 60-те години, а Константинов се появява на бял свят през 1966 г.

Гарванът 

Кой е Гарванът – това е може би най-голямата мистерия в “Маскираният певец”. Уликите сочат, че е артист, който в момента учи как да бъде зад камерата, а не пред нея. Най-логично е зад маската да стои Михаела Маринова, която в момента изучава музикално-сценична режисура. Певицата многократно е казвала, че обича природата, както и Гарванът.

Още в началото на видеото с улики се показва как той свири на цигулка. Младата певица още от малка взема уроци по цигулка. Не на последно място Гарванът казва, че есента му е донесла милиони. Дуетът ѝ с Павел и Венци Венц’ “Листата падат” (самото му заглавие носи есенно настроение) е пуснат в ютюб през есента и до момента е събрал почти 14 милиона гледания.

Пеперудата 

Пеперудата е проплакала за първи път през 1994 г., когато българският отбор по футбол става 4-и в света – поне това сочат уликите. Имайки предвид изпълнението, може да кажем, че зад маската се намира певица, която опита да скрие характерния си глас, но не успя напълно – Прея, родена на 22 септемрви 1994-а. Пеперудата обича баскетбола, но признава, че не е добра в него. Прея има интерес към спорта, но истинската ѝ сила е именно пеенето.