Конте: Интер ще помогне на Алексис да преоткрие липсващия си блясък

1
136
Добави коментар
tipstersinvest
tipstersinvest

Чилийският нападател на Интер Милано Алексис Санчес игра само 17 минути този сезон, но треньорският щаб на клуба работи усилено, за да му помогне да се върне във форма.
 
Старши треньорът на Интер Антонио Конте каза, че клубът работи усилено, за да помогне на Алексис Санчес да преоткрие златното си докосване. Алексис се присъедини към Интер под наем от Манчестър Юнайтед, за един сезон, за да съживи кариерата си след значителният спад на формата му на „Олд Трафорд“, като преди това беше направил впечатление за Арсенал. Националът на Чили обаче успя да събере общо 17 минути в две влизания от резервната скамейка за Интер през този сезон.

Конте обеща на нападателя повече време за игра в близко бъдеще, тъй като Интер се стреми да засили  формата на 30-годишния на терена.

„От нас зависи да му помогнем да намери формата и блясъка, който малко загуби“, каза Конте на пресконференция в Петък, преди мача на Интер със Сампдория. „Алексис е футболист, който има определени характеристики. Той е трудолюбив играч и рано или късно ще го видите на терена. Всеки от нас има място за подобрение. За някои това ще бъде по-прост път; за други е по-сложно. Имаме място за подобрение във всичко и моята работа е да се опитам да подобря играчите във всички аспекти. Винаги съм много предпазлив; трябва да се подобряваме във всичко и не мислете, че това става с магическата пръчица и всичко се подобрява . “
 
Перфектният старт на Интер
Непобедимият Интер е начело на Серия А, като записа пет поредни победи, въпреки че Конте призова за повишено внимание и предупреди играчите си да не си позволяват интензивността им да спада.

„Имаме пет подред и това е важно, но едва сега започваме“, каза той. „Трябва да продължим със същото желание, опитвайки се да се усъвършенстваме. Ако искате да бъдете главен претендент и да станете голям и силен отбор, имате нужда от точки, стабилност, сигурност. Ние се опитваме да подобрим в това отношение. Ние не сме първите спечелили първите пет мача. Този отбор беше лидер на лигата в началото и преди две години и се озова в Шампионската лига, едва в последния ден. Дори и при (Роберто) Манчини, беше така. Добрите коне се виждат само при пристигането си . “
 

Категория: Футболни новини

Тагове:
Алексис Санчес, Интер, Антонио Конте