От 2020 г. – линията на бедност да бъде 363 лева

4
173
Добави коментар
kalev.ivan
kalev.ivan

Около половин милиард евро е изгубил гръцкият туризъм от фалита на британската туристическа компания „Томас Кук“, съобщава „Катимерини“, като се позовава на интервю на министъра на туризма на Гърция Харис Теохарис пред АНА-МПА.
Той обяви нови мерки от страна на правителството за смекчаване на последствията за бранша

Индексът на тържищните цени /ИТЦ/, който отразява цените на хранителните стоки на едро, се понижи тази седмица с 0,8 на сто до ниво 1.367 пункта, съобщава Държавната комисия по стоковите борси и тържищата /ДКСБТ/.
Цената на оранжерийните домати се вдига тази седмица с 4.8 на сто, до 1,96 лева за килограм

Експертите на Glassdoor публикуваха списък на компании с най-високи заплати през 2019 година. В него са включени компании, при които средната заплата на служителите надхвърля 130 хиляди долара годишно.
Кои са в ТОП 10, публикува money.bg:
10. Microsoft е един от най-големите мултинационални компании в производството на софтуер за всички видове

Правителството има сериозен принос за разширяването на Европейската транспортна мрежа, смята министър Росен Желязков
Транспортната свързаност в България, както и постигането на oптимaлнa интeгpaция нa тpaнcпopтнитe мpeжи в Cъюзa, са подчинени на общата цел хората и товарите да се движат по-бързо и по-безопасно

Търговският излишък на Китай е надхвърлил 115,1 милиарда юана (16,4 млрд.долара) през август, сочат данни на китайския валутен регулатор, предаде „Радио Китай“.
Износът при търговията с услуги възлиза на 134, 3 милиарда юана, докато вносът е достигнал 319,8 милиарда, което е дефицит от 185,5 милиарда, според Държавната администрация за валутата